Ομιλία Μητσοτάκη στον προϋπολογισμό: Μέτρα στη σκιά των αποκαλύψων για τις υποκλοπές Προσωρινή γραμμή άμυνας ενόψει νέων δημοσιευμάτων

 Ομιλία Μητσοτάκη στον προϋπολογισμό: Μέτρα στη σκιά των αποκαλύψων για τις υποκλοπές Προσωρινή γραμμή άμυνας ενόψει νέων δημοσιευμάτων

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Βουλή, κατά την κύρωση του νέου κρατικού προυπολιγισμού. 

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Καταρ Gate και στην υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη ρίχνουν βαριά σκιά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ενώ την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και νέες αποκαλύψεις στον Κυριακάτικο τύπο για την υπόθεση των υποκλοπών. 

Ήδη το κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα στο ζήτημα των υποκλοπών που θέλουν να είχαν μπει στην λίστα των παρακολουθήσεων ο Γιώργος Κύρτσος και ο Τάσος Τέλλογλου έχει χαράξει γραμμή άμυνας.

Η κυβέρνηση διαμυνύει ότι πλέον τον πρώτο λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη και κυβερνητικά στελέχη προσθέτουν με νόημα ότι «η χώρα έχει θεσμούς, νόμους και κανόνες. Η αλήθεια θα λάμψει και οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν δικαίως μόνο εάν τηρηθούν ευλαβικά οι νόμιμες διαδικασίες. Κι αυτό είναι ευθύνη όλων των θεσμικών οργάνων. Η λεγόμενη «πολιτική διαχείριση» θεμάτων της Δικαιοσύνης και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της, είναι το πρώτο βήμα της εκτροπής και της παραθεσμικότητας, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλούσιο παρελθόν”.

Μάλιστα τονίζουν πως μετά τα δημοσιεύματα  που αναφέρονταν σε σχετικό έλεγχο της ΑΔΑΕ, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προχώρησε σε ανακοίνωση διευκρίνισε ότι:

  • «Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε ότι αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της. Η COSMOTE εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται. Η COSMOTE συνεργάζεται πάντα με όλες τις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Παρόλαυτά, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ανησυχία, για το ενδεχόμενο κατά την σημερινή συνεδρίαση να προκύψουν και νέες αποκαλύψεις οι οποιες ίσως επισκιάσουν την ομιλία του πρωθυπουργού για το νέο κρατικό προυπολογισμό και το νέο πακέτο μέτρων.

  • Παράλληλα, στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ώρες συζητείται έντονα το σενάριο των πρόωρων εκλογών ακόμα κι εντός Ιανουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να σεβαστεί την λαική εντολή και να εξαντλήσει την τετραετία.

Σε κάθε περίπτωση όμως όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε προεκλογική ετοιμότητα. Και σε αυτό το πλαίσιο το κυβερνητικό στρατόπεδο εντείνει προς τους ψηφοφόρους τα διλλήματα της κάλπης. Στην πόλωση που επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης κι αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ προτάσει την σύγκριση.

Και απο το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλέσει τους πολίτες να συγκρίνουν  4 χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τα 4 χρόνια της Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η  περίοδος 2015-2019 ήταν μια καλή περίοδος για την οικονομία, όπου η ευρωπαϊκή οικονομία αναπτυσσόταν γρήγορα και η Ελλάδα ήταν καθηλωμένη στη στασιμότητα ενώ τώρα συνέβη το ανάποδο, με την Ελλάδα να έχει το διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από αυτόν της Ευρωζώνης.


Σχετικά Άρθρα