“Για να σωθεί ένα παιδί”: Έγινε πραγματικότητα το όνειρο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

 “Για να σωθεί ένα παιδί”: Έγινε πραγματικότητα το όνειρο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κατάφερε και με το παραπάνω τελικά να “σώσει ένα παιδί”, όπως έγραφε τόσο γλαφυρά στο συγκλονιστικό μήνυμα το οποίο δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς του όταν γνωστοποιήθηκε ο θάνατός του.

“Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου”, έλεγε ο μεγάλος αθλητής ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 14 Οκτωβρίου νικημένος από τον καρκίνο, ενώ τελευταία του επιθυμία ήταν να δοθούν τα Ολυμπιακά του μετάλλια και οι δάδες σε δημοπρασία.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του σε ανάρτηση στο Facebook, “τα Silent Auctions ολοκληρώθηκαν και η επιθυμία του Αλέξανδρου γίνεται πραγματικότητα. Η συμμετοχή του κόσμου από διάφορες χώρες ήταν συγκινητική.

Πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να προσφέρουν στις οργανώσεις το ποσό που διέθεσαν στη δημοπρασία, παρόλο που δεν ήταν οι πλειοδότες και αυτό είναι που κάνει την παρακαταθήκη του Αλέξανδρου ακόμα πιο σημαντική.

Τα χρήματα των δημοπρασιών θα δοθούν απευθείας και ισόποσα στους ακόλουθους 7 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και στις 2 οικογένειες πληγέντων των φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου στην Κρήτη.

– ΛΑΜΨΗ- Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος.

– ΦΛΟΓΑ- ΣύλλογοςΓονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες.

– Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

– Σύλλογος ΣεισμόπληκτωνΔήμου Μινώα Πεδιάδας ‘Η Ελπίδα’ και στις οικογένειες των δύο θυμάτων των φυσικών φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου 2022 στην Κρήτη.

– ΆΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

– Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

– Κοινωνική Κουζίνα ‘ο Άλλος Άνθρωπος’.

Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας”.

Σχετικά Άρθρα