Δίκη για Μάτι: Όρθιο το ακροατήριο για τον Δημήτρη που στα 18 του έχασε όλη του την οικογένεια

 Δίκη για Μάτι: Όρθιο το ακροατήριο για τον Δημήτρη που στα 18 του έχασε όλη του την οικογένεια

Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο άρχισε σήμερα καταθέτει ο Δημήτρης Κατσουλάκης ο οποίος στο Μάτι έχασε ολόκληρη την οικογένεια του, τους γονείς, τον αδελφό και τη γιαγιά του οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φλόγες. 

Οι φίλοι του βρέθηκαν στο δικαστήριο για να τον στηρίξουν. Την ώρα που ο νεαρός μπήκε στη δικαστική αίθουσα το ακροατήριο σηκώθηκε όρθιο σε μια «δήλωση» συμπαράστασης στον 22χρονο που, όπως είπε, ζει από τύχη γιατί εκείνη την ημέρα «έτυχε να λείπει στην Κρήτη». «Έπρεπε να αποδεχτώ το γεγονός … έπρεπε να συνεχίσω» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές συγκλονίζοντας.

Ο νεαρός, όπως κατέθεσε, βρισκόταν στην Κρήτη όταν του τηλεφώνησε η θεία του ότι αγνοείται η οικογένεια του. Επέστρεψε με την πρώτη πτήση και άρχισε να ψάχνει… Ήταν εκείνος που βρήκε τα αυτοκίνητα των δικών του «άθικτα αλλά σπασμένα, κάποιος τα έκλεψε». «Ποιος το έκανε αυτό;» αναρωτήθηκε .

«Στο Μάτι ήταν σαν να είχε πέσει βόμβα… Όταν βρήκα τα αυτοκίνητα σκέφτηκα ότι μπορεί να υπάρχει μια ελπίδα να τους βρούμε. Ενημέρωσα και τους άλλους, χωριστήκαμε σε ομάδες, φίλοι, συγγενείς και αρχίσαμε να ψάχνουμε. Πήγανε στα νοσοκομεία δεν βρήκαμε τίποτα, προφανώς. Πολλά τηλέφωνα … δεν ήθελα να μιλήσω σε κανέναν» κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος στη συνέχεια είπε πως έδωσε δείγμα dna για να ταυτοποιηθούν τελικά οι δικοί του.

«Ήταν ένα εξαήμερο πολύ κακό στη ζωή μου. Με ενημέρωσε η θεία μου ότι ταυτοποιήθηκαν οι γονείς μου. Η αιτία θανάτου, έλεγε απανθρακώθηκαν. Δεν είχα δει κανέναν. Αυτό ήταν το σκληρό.  Απλά ήταν ένα χαρτί, τίποτα. Έπρεπε να αποδεχτώ το γεγονός. Συναντούσα ανθρώπους και μου έλεγαν τι είχε συμβεί. Κι εγώ από τύχη είμαι εδώ. Δεν υπήρχε βοήθεια από κανέναν ούτε πυροσβεστική, ούτε τίποτα. Ήταν μόνοι τους, εγώ έπρεπε να συνεχίσω» είπε.

«Είχα ένα γιο…»

«Είχα ένα γιο…Εγώ ήμουν χαρούμενος που ζούσαμε εκεί γιατί ήταν ένα περιβάλλον μακριά από τον αστικό ιστό. Περίμενα να μεγαλώσει ο γιος μου και χαιρόμουν…» Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την αφήγηση του ο Αναστάσιος Αλεξόπουλος ο οποίος στο Μάτι έχασε το 12χρονο γιο του.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να γίνει τέτοιο κακό.

«Πολιτισμένη χώρα είμαστε και θα έχουν αναλάβει υπηρεσίες. Δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι άλλο… Είχαν δύο ώρες  καιρό και δεν έκαναν τίποτα. Πού ζούμε, σκέφτηκα» κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος περίγραψε πως την επόμενη της φωτιάς αντίκρισε στο Μάτι σεληνιακό τοπίο. «Παντού τέφρες. Και μια μυρωδιά θανάτου παντού. Όλα λιωμένα…Τα μέταλλα. 

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συνέβαινε αυτό. Πέρασαν τρεις μέρες έψαχνα να βρω το πτώμα. Πήγαμε στο Σχιστό…Ήταν 150 πτώματα σε κίτρινες σακούλες. Τραβάτε να δείτε αν είναι κάποιος δικός σας. Μετά άλλαξαν γνώμη και μας έστειλαν στο Γουδή. Μετά μας είπαν για να δώσουμε dna και τελικά με ειδοποίησαν ότι αναγνωρίστηκε το παιδί και με ρώτησαν αν θέλω ψυχολογική στήριξη» είπε ο μάρτυρας επισημαίνοντας ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί σαν τα ποντίκια.

«Γιατί τους εγκλώβισαν τους ανθρώπους και τους οδήγησαν μέσα στις φωτιές; Γιατί άφησαν τον κόσμο να καεί; Γιατί; Γιατί; Γιατί;» είπε ο κ. Αλεξοπουλος απευθυνόμενος στους δικαστές.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα