Βαρουφάκης: Κάλεσμα σύμπραξης σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ – “Στηρίξτε το πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία”

 Βαρουφάκης: Κάλεσμα σύμπραξης σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ – “Στηρίξτε το πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία”

Πρωτοβουλία σύμπραξης με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση πρέπει να ξεκινήσει από τον προοδευτικό κόσμο προς τις ηγεσίες, “για να στηρίξουν ένα πραγματικά ριζοσπαστικό πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία”.

Η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη

“Να πιέσουν τις ηγεσίες τους οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για να στηρίξουν ένα πραγματικά ριζοσπαστικό πρόγραμμα ρήξης με την ολιγαρχία. Αναλαμβάνουμε ως ΜέΡΑ25 πρωτοβουλία για να υπάρξει αυτή η σύμπραξη”.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε τη στήριξή του στον δήμαρχο της πόλης, κ. Κωνσταντίνο Πελετίδηαναφέροντας στην ίδια λογική σύγκλισης: “Για εμάς είναι κορυφαίος δήμαρχος στην επικράτεια. Πρώτον γιατί αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρξει μια ριζοσπαστική λαϊκή ενότητα πέραν κομματικών ορίων. Δεύτερον είναι ένας άνθρωπος που είναι πολύ ανοιχτός στη συζήτηση των προοδευτικών δυνάμεων, όσον αφορά την μεγάλη απειλή που αντιμετωπίζει ο δήμος του, αλλά και γενικότερα όλοι οι δήμοι. Τον στηρίζουμε και το κάνουμε και στις επόμενες εκλογές”.

Ακόμη, το Μέρα25 καταψήφισε τροπολογία (1516/139) της κυβέρνησης για την παροχή έκτακτου επιδόματος ύψους 600 ευρώ στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, την οποία υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά κατέθεσε τη δική του τροπολογία για επέκταση του επιδόματος και σε υγειονομικούς – εκπαιδευτικούς.

Ο γραμματέας του κόμματος, μετά τη συνάντησή του με γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Κοζάνης. χαρακτήρισε το έκτακτο επίδομα ως “προκλητική κίνηση αφού ανακοινώθηκε δύο ώρες μετά τους δολοφονικούς πυροβολισμούς εναντίον του 16χρονου Κώστα”, ενώ δεσμεύτηκε πως το κόμμα του θα δώσει αγώνα για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ.  Υπογράμμισε δε, πως “η πανδημία τελειώνει με λιγότερους νοσηλευτές και γιατρούς σε μόνιμες οργανικές θέσεις και αυτό είναι ένα έγκλημα της “Μητσοτάκης ΑΕ”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών, ανέφερε πως στο ΜέΡΑ25 “έχουμε ως στόχο να αναδείξουμε την ολιγαρχική λεηλασία που επικρατεί” κι έφερε ως παράδειγμα την KWH που παράγεται με φθηνό τρόπο από τα υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔΕΗ στην περιοχή της Κοζάνης και οι κάτοικοι της δυτικής Μακεδονίας “πληρώνουν ωσάν να παράγεται από το ακριβότερο LNG”. Κατέληξε δε, λέγοντας πως “αυτό είναι για μας το διακύβευμα των εκλογών, να σταματήσουμε αυτή τη λεηλασία”.

Σχετικά Άρθρα