Politico: Δεν είναι ακόμη σαφές αν η άρση ασυλίας Σπυράκη συνδέεται με το Qatargate

 Politico: Δεν είναι ακόμη σαφές αν η άρση ασυλίας Σπυράκη συνδέεται με το Qatargate

Το politico σε ρεπορτάζ για το αίτημα άρσης της ασυλίας της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη παράλληλα με την Εύα Καϊλή αναφέρει πώς δεν είναι σαφές εάν η εξέλιξη συνδέεται με την υπόθεση διαφθοράς Qatargate.

Και συνεχίζει:

Η πρώτη ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, Ελληνίδα βουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, κρατείται ήδη από την περασμένη εβδομάδα από τη βελγική αστυνομία ως ύποπτες για διαφθορά. Η δεύτερη είναι η Μαρία Σπυράκη, Ελληνίδα ευρωβουλευτής του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το γραφείο ανέφερε ότι το αίτημα βασίστηκε σε μια έκθεση έρευνας που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), σχετικά με «υποψίες για απάτη επιζήμια για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης. Ειδικότερα, το αίτημα αφορά χρήματα που καταβάλλονται σε κοινοβουλευτικούς βοηθούς.

Η Σπυράκη έκανε δηλώσεις σχεδόν αμέσως και υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την έρευνα ξένων επιρροών.

«Δέχομαι με χαρά το αίτημα άρσης της ασυλίας μου για να δείξω ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομικής διαμάχης με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε. «Το θέμα αφορά το επίδομα ενός αλλοδαπού πρώην συναδέλφου μου που είχε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και απουσίαζε για κάποιο διάστημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με καμία άλλη υπόθεση».

Σχετικά Άρθρα