Ιμάμογλου: «Τίποτα δεν τελειώνει εδώ» – Αιχμές κατά Ερντογάν

 Ιμάμογλου: «Τίποτα δεν τελειώνει εδώ» – Αιχμές κατά Ερντογάν

πηγη : twitter

Εκρέμ Ιμάμογλου: Σε αγώνα μπάσκετ της Εφές έδωσε το παρών μετά την πρωτόδικη καταδίκη του kai αποθεώθηκε από τους θεατές.

Σε ομιλία μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του προχώρησε ο Εκρέμ Ιμάμογλου έξω από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, λίγες ώρες μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κάλεσε σε στήριξη όλους τους ψηφοφόρους του, ενώ χρησιμοποίησε λόγια του Ερντογάν, για τον οποίο άφησε σαφείς αιχμές ως υπέυθυνο για την καταδίκη του, λέγοντας πως:

«Μάλλον έχουν καταλάβει ότι δεν θα μπορέσουν να σταθούν μπροστά μας στις κάλπες και επέλεξαν αυτή την οδό. Αυτή είναι η στρεβλή οδός, γιατί θα έρθει εκείνη η μέρα που ακόμα κι αυτοί που πολιτικοποιούν τη δικαιοσύνη θα την έχουν ανάγκη. Σωστές προτάσεις. Κι εγώ αυτό σκέφτομαι, όμως αυτά τα λόγια δεν είναι τα λόγια που εσύ είπες για να οδηγηθούν στη σημερινή απόφαση; Αυτά δεν είναι δικά σου λόγια», είπε γνωρίζοντας την αποθέωση.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου αμέσως μετά την ομιλία του παρευρέθηκε στον αγώνα μπάσκετ της Ανατολού Εφές με την Μπασκόνια για την Euroleague. Κατά την είσοδό του στο γήπεδο, οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δείχνοντας τη στήριξή τους προς τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης.

Ο δήμαρχος προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, ζητώντας και από εκεί την στήριξη των ψηφοφόρων του και τονίζοντας πως: «Η σημερινή ετυμηγορία αποτελεί επίθεση στην επιθυμία εκατομμυρίων πολιτών που εξέλεξαν δημοκρατικά τον δήμαρχο για την πόλη τους πριν από τρία χρόνια. Τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Θα συναντηθούμε με τους συμπολίτες μας αύριο στις 16:00 στο δημαρχείο».

Για ποιο λόγο καταδικάστηκε ο Ιμάμογλου
Ο Ιμάμογλου καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση δύο ετών, επτά μηνών και 15 ημερών για προσβολή των μελών του Εκλογικού Συμβουλίου. Παράλληλα του επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του κατά το διάστημα αυτό, έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης θα ασκήσει έφεση, η οποία έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για την ποινή. Ο 52χρονος, ο οποίος προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), είναι ένας εκ των πιθανών υποψηφίων που θα μπορούσαν να τεθούν αντιμέτωποι με τον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου. Το CHP δεν έχει επιλέξει ακόμη τον υποψήφιό του για την προεδρία της Τουρκίας.

Σχετικά Άρθρα