Ο Ερντογάν ζήτησε την στήριξη του Πούτιν για να εισβάλλει στη Συρία

 Ο Ερντογάν ζήτησε την στήριξη του Πούτιν για να εισβάλλει στη Συρία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να το βάζει κάτω για την σχεδιαζόμενη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, παρά το τείχος που βρήκε μπροστά του, τόσο από τη Ρωσία, όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε πως η Τουρκία ζήτησε τη στήριξη της Ρωσίας και συζήτησε τα αμοιβαία βήματα που θα μπορούσαν να γίνουν στη βόρεια Συρία.

«Ζητήσαμε τη στήριξη (του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν) για να λάβουμε αμοιβαίες αποφάσεις και ίσως να ενεργήσουμε από κοινού εδώ» στη βόρεια Συρία, είπε συγκεκριμένα ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο – προφανώς για να μην… παρεξηγηθεί – έσπευσε να δηλώσει πως η Τουρκία δεν θα ζητήσει την άδεια κανενός για να πραγματοποιήσει την χερσαία επιχείρηση που έχει ήδη προαναγγείλει.

Υπενθυμίζεται πως νέα αφορμή για να ξεδιπλώσει τα σχέδιά του στη Συρία ο Ερντογάν – δηλαδή να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα των δύο χωρών, από την οποία θα έχει εκκαθαρίσει κάθε Κουρδικό στοιχείο – στάθηκε η βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη πριν από περίπου ένα μήνα, για την οποία η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη στο PKK και το YPG.

Οι δύο Κουρδικές οργανώσεις διαψεύδουν κάθε ανάμιξή τους στην φονική έκρηξη.

Σχετικά Άρθρα