Δεύτερος ξαφνικός θάνατος δημοσιογράφου στο Μουντιάλ

 Δεύτερος ξαφνικός θάνατος δημοσιογράφου στο Μουντιάλ

Ο Khalid al-Misslam, ένας φωτορεπόρτερ του Κατάρ που εργαζόταν για το Al Kass TV, πέθανε την Κυριακή. Οι συνθήκες γύρω από τον θάνατό του δεν είναι σαφείς σε αυτή τη φάση. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gulf Times του Κατάρ έγραψε στο Twitter: «Ο Al-Misslam, ένας Κατάρ, πέθανε ξαφνικά ενώ κάλυπτε το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Κατάρ 2022. Πιστεύουμε στο έλεος και τη συγχώρεση του Αλλάχ για αυτόν και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του ».

Ένας δεύτερος δημοσιογράφος πέθανε ξαφνικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ – 48 ώρες αφότου ένας αμερικανός ρεπόρτερ που έγινε πρωτοσέλιδο φορώντας μπλουζάκι LGBT πέθανε από «καρδιακή προσβολή».

Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε από το Al Kass TV, ο οποίος μόνο εν συντομία ανέφερε τον θάνατό του σε ζωντανή μετάδοση και φαίνεται ότι περιμένει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram, ο Eric Wahl είπε:

«Το όνομά μου είναι Eric Wahl. Ζω στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Είμαι ο αδερφός του Grant Wahl. Είμαι ομοφυλόφιλος. «Είμαι ο λόγος που φόρεσε τη φανέλα του ουράνιου τόξου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αδερφός μου ήταν υγιής.

  • «Μου είπε ότι δέχθηκε απειλές θανάτου. Δεν πιστεύω ότι ο αδερφός μου μόλις πέθανε. Πιστεύω ότι σκοτώθηκε. Και απλώς παρακαλώ για οποιαδήποτε βοήθεια ».

Πρόσθεσε ότι η σορός του αδερφού του θα επαναπατριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τη Δευτέρα και είπε ότι η οικογένειά του δεν θα αποκαλύψει την αιτία θανάτου μέχρι να γίνει νεκροψία στις ΗΠΑ.

Ο Grant Wahl μόλις είχε επιστρέψει από τη δουλειά του, αφού το σώμα του «χάλασε» λόγω του λίγου ύπνου, του υψηλού άγχους και της πολλής δουλειάς.

Κάλυψε το όγδοο Παγκόσμιο του Κύπελλο και στο παρελθόν είχε γίνει πρωτοσέλιδο επειδή του αρνήθηκαν να μπει σε έναν αγώνα επειδή φορούσε φανέλα με ουράνιο τόξο.

  • Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για «sportswashing» λόγω των κακών επιδόσεων της φιλοξενούσας χώρας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως της μεταχείρισης της LGBTQ+ κοινότητας. Στο Κατάρ, η ομοφυλοφιλία των ανδρών τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και οι γάμοι ομοφυλόφιλων δεν αναγνωρίζονται από την κυβέρνηση.

Ένας εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ είπε ότι ο Γκραντ «έλαβε άμεση επείγουσα ιατρική περίθαλψη επί τόπου, η οποία συνεχίστηκε καθώς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαμάντ».

«Προσφέρουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους του Grant και τους πολλούς στενούς του συναδέλφους στα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσαν.

Σχετικά Άρθρα