Ματσάρα το Αγγλία Γαλλία – Πέρασαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ οι τρικολόρ με 2-1

 Ματσάρα το Αγγλία Γαλλία – Πέρασαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ οι τρικολόρ με 2-1

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Γάλλοι νίκησαν 2-1 τα «τρία λιοντάρια» κι απέχουν δύο ματς από την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησαν πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρωσία. Από την άλλη, η Αγγλία σε ακόμη ένα μεγάλο τουρνουά έμεινε με την «όρεξη», καθώς μολονότι έδειξε καλή εικόνα, δεν μπόρεσε να ξορκίσει την «κατάρα» των προημιτελικών σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτή τη φορά ήταν ο Χάρι Κέιν, αυτός που θα «κουβαλάει» τον τίτλο του μοιραίου και μάλιστα σε μια βραδιά που έφτασε τα 53 γκολ κι έπιασε τον Γουέιν Ρούνεϊ στην ιστορική λίστα με τους πρώτους σκόρερ των «τριών λιονταριών». Δεν κατάφερε, όμως, να τον ξεπεράσει, καθώς στο 84ο λεπτό έστειλε την μπάλα ψηλά στη δεύτερη εκτέλεση πέναλτι κι η Αγγλία γνώρισε την ήττα.

Οι «μπλε» μπήκαν δυνατά και μέχρι το πολύ όμορφο γκολ του Τσουαμενί στο 17’ είχαν τον πλήρη έλεγχο. Από εκεί και πέρα, όμως, οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ ανέβασαν ρυθμούς και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η ισοφάριση ήρθε με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Σάκα από τον σκόρερ της Γαλλίας και μετέτρεψε σε γκολ ο Χάρι Κέιν, «πιάνοντας» τον Ρούνεϊ. Τα «τρία λιοντάρια» θα μπορούσαν να είχαν κάνει ακόμα και την ανατροπή, μέχρι ο Ζιρού να κάνει το 2-1 για ομάδα του Ντεσάμπ

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, βέβαια, υπέπεσαν σε νέο πέναλτι, μετά την υπόδειξη του VAR, αλλά τη δεύτερη φορά ο επιθετικός της Τότεναμ έστειλε την μπάλα ψηλά και τα όνειρα των Άγγλων μετατράπηκαν σε εφιάλτες.

  • Διαιτητής: Σαμπάιο (Βραζιλία)
  • Κίτρινες: Μαγκουάιρ – Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Τεό Ερναντέζ
  • ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (90′ Γκρίλις), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (79′ Μάουντ), Ράις, Μπέλιγχαμ, Σακά (79′ Στέρλινγκ), Κέιν, Φόντεν (85′ Ράσφορντ)
  • ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (79′ Κομάν), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού

Σχετικά Άρθρα