Διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή: Δεν προφυλακίζεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο- Σε κατ’ οίκον περιορισμό- Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

 Διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή: Δεν προφυλακίζεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο- Σε κατ’  οίκον περιορισμό- Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Σε κατ’οίκον περιορισμό θα παραμείνει ο αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά την περασμένη Δευτέρα.

Αιτία, το γεγονός ότι υπήρξε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκισή του.

Ο 32χρονος αστυνομικός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο, μέσα σε πέντε μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται συγκεκριμένα για: απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωση (πλημμέλημα)
Ο 32χρονος μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και μπήκε στα δικαστήρια από άγνωστη είσοδο για την αποφυγή νέων επεισοδίων.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί της Παρασκευής (09/12) εκατοντάδες Ρομά και αντιεξουσιαστές, κρατώντας φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη και ζητώντας Δικαιοσύνη. Αποσύρθηκαν αργά το μεσημέρι μετά από παρέμβαση της οικογένειας.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Κάθετος στο ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομ σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, εμφανίστηκε ο 34χρονος αστυνομικός κατά την απολογία του, μετά την οποία και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, με βαθμό αστυφύλακα, απολογήθηκε διά υπομνήματος, ενώ απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που του έθεσε ο ανακριτής. Κατά πληροφορίες, εξέφρασε τη λύπη του για τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη ο ανήλικος, εκφράζοντας την ευχή να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επανέλθει.

Απολογία του 32χρονου αστυνομικού που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο
Απολογία του 32χρονου αστυνομικού που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο  EUROKINISSI

«Έπρεπε να σώσω τους συναδέλφους μου», φέρεται να απολογήθηκε, σύμφωνα με το news247.gr, επαναλαμβάνοντας όσα είπε προανακριτικά, ότι οι δύο πυροβολισμοί έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος.

«Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο τον γεμιστήρα», φέρεται να είπε.

Κατά την απολογία του -διάρκειας 50 λεπτών- ο κατηγορούμενος αστυφύλακας κλήθηκε να περιγράψει λεπτό προς λεπτό την καταδίωξη, από τη στιγμή που αυτός και οι τρεις συνάδελφοί του (σε ζεύγη δύο αστυνομικών μοτοσικλετιστών) ενημερώθηκαν από τον υπάλληλο του βενζινάδικου ότι οδηγός έφυγε δίχως να καταβάλει το αντίτιμο για τα καύσιμα.

Όπως φέρεται να απολογήθηκε στο υπόμνημα, ο 16χρονος πραγματοποιούσε ελιγμούς, δεξιά κι αριστερά, και παρότι του δόθηκαν επαναλαμβανόμενες εντολές να κάνει στην άκρη, εκείνος τις αγνόησε συνεχίζοντας την πορεία του, παραβιάζοντας συνεχώς σηματοδότες, πραγματοποιώντας απότομες αναστροφές και τρεις απόπειρες να εμβολίσει την προπορευόμενη μηχανή των δύο συναδέλφων του.

Σχετικά Άρθρα