Εκτός μουντιάλ η Ισπανία – Την απέκλεισε στα πέναλτι το εκπληκτικό Μαρόκο

 Εκτός μουντιάλ η Ισπανία – Την απέκλεισε στα πέναλτι το εκπληκτικό Μαρόκο

Μεγάλη πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ 2022 πανηγύρισε το εκπληκτικό Μαρόκο που επικράτησε της Ισπανίας στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης κανένας δεν κατάφερε να σκοράρει. Το Μαρόκο είναι η μοναδική ομάδα από την Αφρική που συνεχίζει στην διοργάνωση και η μοναδική Αφρικανική που περνά στα προημιτελικά ενός Μουντιάλ μετά την Γκάνα το 2010.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί γκολ, όμως με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες για να σκοράρουν όμως καμία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Ισπανία είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε πολλές φορές να πατήσει τα αντίπαλα καρέ και να πάρει το προβάδισμα, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία των Μαροκινών και η αστοχία των Ισπανών παικτών σε μερικές περιπτώσεις, κράτησε το 0-0.

Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι κράμπες και οι τραυματισμοί ταλαιπώρησαν αρκετά τους Αφρικανούς οι οποίοι συνέχιζαν να απειλούν την αντίπαλη εστία κατά διαστήματα. Οι Ίβηρες έδειχναν να διαχειρίζονται τους αντιπάλους τους, όμως δεν μπορούσαν να «σπάσουν» την αμυντική γραμμή αλλά και τον γκολκίπερ Γιασίν Μπουνού «Μπόνο», που δήλωσε παρόν σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Σεντίρα δεν κατάφερε να γίνει ήρωας για το Μαρόκο, καθώς απέτυχε από το να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, με το παιχνίδι να παραμένει στο 0-0 παρά τις πολλές φάσεις που είχε. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ισπανία ήταν το δοκάρι που είχε ο Σαράμπια στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, καθώς είχε επαφή με την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή και από πλάγια θέση, όμως αυτή βρήκε στο δοκάρι. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Το Μαρόκο γίνεται η πρώτη Αφρικάνική ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά την Γκάνα που το κατάφερε το 2010. Πλέον θα περιμένει να μάθει την αντίπαλό του που θα αναδειχθεί από την αναμέτρηση της Ελβετίας με την Πορτογαλία.

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1600188088784822272

Σχετικά Άρθρα