Γιατί η “Καθημερινή” ζητά την ημερομηνία των εκλογών από τον πρωθυπουργό;

 Γιατί η “Καθημερινή” ζητά την  ημερομηνία των εκλογών από τον πρωθυπουργό;

Πολλοί απόρησαν από την πιεστική προτροπή της “Καθημερινής” στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώσει -επιτέλους- την ακριβή ημερομηνία των εκλογών. Δεδομένου ότι μόλις πριν τρεις ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσδιόρισε την άνοιξη ως τον …ευρύ χρόνο διεξαγωγής της διπλής εκλογικής αναμέτρησης, το κεντρικό άρθρο της ναυαρχίδας της κεντροδεξιάς στον χώρο του Τύπου, προκάλεσε προβληματισμό.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει:

Η χώρα έχει ανάγκη τη θεσμική υπευθυνότητα και την πολιτική σταθερότητα. Ενας τρόπος για να υπηρετηθούν και οι δύο ανάγκες είναι να ανακοινώσει αμέσως ο πρωθυπουργός την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, όποτε και αν επιλέξει να τις κάνει. Στο παρελθόν, η δημόσια ζωή ταλαιπωρήθηκε από το παιχνίδι των αντικρουόμενων διαρροών περί πρόωρων εκλογών, που τελικά διαψεύδονταν, ενώ τώρα χύνεται ακόμη πολύ μελάνι για τις πιθανές ημερομηνίες που θα στηθούν οι κάλπες. Ας ανακοινωθούν λοιπόν αμέσως, για να καθαρίσει ο ορίζοντας των επόμενων μηνών, όπως θα συνέβαινε στις περισσότερες δυτικές δημοκρατίες.

Βιάζεται ο Αλαφούζος, έχει κάτι κατά νου ο Παπαχελάς;αναρωτήθηκαν ορισμένοι.

Εκ πρώτης ανάγνωσης, ο όμιλος του Φαλήρου, υποστηρικτικός, άλλωστε, στην κυβέρνηση, ίσως επιδιώκει -γνωρίζοντας κάτι;- να προλειάνει το έδαφος, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή, να προσδιορίσει ακριβείς ημερομηνίες. Ίσως, ακόμα, έχει την έγνοια του πώς, όσο περνάει ο καιρός η κυβερνητική φθορά μπορεί να επιταχυνθεί, και ως εκ τούτου, επειδή βλέπει με μεγάλη συμπάθεια την νίκη και την αυτοδυναμία της Ν.Δ, θέλει να συνδράμει.

Όμως, δεν είναι σύνηθες να ζητάει μία εφημερίδα με ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου να ορίσει ο πρωθυπουργός την ημερομηνία των εκλογών. Την οποία, όπως αναφέρουν όλοι, δεν έχει αποφασίσει ακόμα, καθώς θέλει να συνδυάσει όλες τις παραμέτρους για να καταλήξει στην καταλληλότερη, και όταν οι πηγές του Μαξίμου λένε πως θα αποφασίσει κατά την διάρκεια των εορτών.

Η προτροπή, πάντως, μπορεί να έχει και …εσωκομματικό ενδιαφέρον, λένε άλλοι. Δηλαδή, αυτή η παράταση της αβεβαιότητας -με ενδεχομένως παραλυτικά φαινόμενα για τμήμα της κυβέρνησης-, εντείνει την αναταραχή και τις ζυμώσεις των φιλόδοξων της επόμενης μέρας.

Σχετικά Άρθρα