Ιταλία: H Μελόνι στο πλευρό της πρώην συμβούλου της ιταλικής πρεσβείας για την επίθεση στην Αθήνα

 Ιταλία: H Μελόνι στο πλευρό της πρώην συμβούλου της ιταλικής πρεσβείας για την επίθεση στην Αθήνα

Το Ιταλικό “ΥπΕξ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που έλαβε χώρα στην Αθήνα εναντίον της πρώτης συμβούλου της ιταλικής πρεσβείας, Susanna Schlein, και της οικογένειάς της“ σύμφωνα με όσα γράφει η la Repubblica.

Η Susanna Schlein είναι αδελφή μέλους του Δημοκρατικού Κόμματος, Elly Schlein, γνωστό πρόσωπο στην Ιταλία.

Άγνωστοι πυρπόλησαν τα ξημερώματα το αυτοκίνητό της στου Παπάγου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού τα οποία έχουν μεταφερθεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η φωτιά ξέσπασε σε μεζονέτα στην οδό Μπλέσσα 68 στην περιοχή του Παπάγου. Βλέποντας τους καπνούς οι ένοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Άμεση η συμπαράσταση του Ιταλικού ΥπΕξ Ταγιάνι, ο οποίος σε tweet έγραψε τα εξής:

“Επίθεση κατά του πρώτου συμβούλου της ιταλικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στη Susanna Schlein για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Σήμερα θα βρεθώ στην #Αθήνα για να συναντήσω τον πρωθυπουργό @kmitsotakis. Θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία.”

Επίσης, πριν από λίγο την συμπαράστασή της εξέφρασε και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι με μήνυμα το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης:

“Εκφράζω την προσωπική μου εγγύτητα, όπως και της Ιταλικής Κυβέρνησης, προς την Πρώτη Σύμβουλο της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Susanna Schlein, και τη βαθιά μας ανησυχία για την επίθεση εναντίον της, η οποία ήταν πιθανώς αναρχικής προέλευσης. Παρακολουθώ το θέμα με απόλυτη προσοχή, επίσης μέσω του Υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα”.

Σχετικά Άρθρα