Πως θα επιστρέψουν οι υγειονομικοί – Υποχρεωτικά PCR ή Rapid Test

 Πως θα επιστρέψουν οι υγειονομικοί – Υποχρεωτικά PCR ή Rapid Test

Υπό όρους θα επιστρέψουν στις μονάδες υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από την 1η Ιανουαρίου.

To ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας δέχεται εισηγήσεις για την κατάρτιση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου επιστροφής τους, με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, για να μην υπάρχει επικινδυνότητα.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid Test) ίσως και δύο φορές την εβδομάδα, που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επίσης, η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη.

Όπως τόνισε στο Mega ο υπουργός Υγείας, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους από την 1η Ιανουαρίου του 2023, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το ΣτΕ.

«Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση. Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μια επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά Άρθρα