Δημοσκόπηση Marc: Πόσο μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες

 Δημοσκόπηση Marc: Πόσο μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες

Διαφορά 8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1. Η μεταξύ τους απόσταση μειώθηκε κατά 0,7 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας που διενεργήθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Στην δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32% χάνονται μόλις 0,4% από την μέτρηση του Οκτωβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ελαφρά άνοδο κατά 0,3% συγκεντρώνοντας ποσοστό 24%. Το ΚΙΝΑΛ έρχεται τρίτο με 11,2% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,6%, Ελληνική Λύση 4,1%, ΜέΡΑ25 3%, Έλληνες 2,3%. Οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 9,3%.

Στο κρας τεστ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, αδιαφιλονίκητος πρώτος είναι ο πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα ερωτήματα: Από την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και της τουρκικής προκλητικότητας μέχρι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και την εμπιστοσύνη.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ισοζύγιο 47,8% – 51,4% θετικών και αρνητικών γνωμών αντιστοίχως. Δεύτερος ο Ν. Ανδρουλάκης (34,3%-52,2%) τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας (33,7% θετικές γνώμες-65,6% αρνητικές).

Τι κυβέρνηση επιθυμούν οι πολίτες

Η πλειονότητα των πολιτών προτιμά κυβέρνηση με τη ΝΔ αυτοδύναμη (31,3%) έναντι 14,% που προτιμά αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πιο εξειδικευμένο ερώτημα, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 47,1% ότι προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ έναντι 43,6% που προτιμά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25.

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες

Σχετικά Άρθρα