Ο Μασκ εγκαταλείπει τον Τραμπ – Δήλωσε πως θα ψηφίσει τον αντίπαλο του, Ρον Ντε Σάντις

 Ο Μασκ εγκαταλείπει τον Τραμπ – Δήλωσε πως θα ψηφίσει τον αντίπαλο του, Ρον Ντε Σάντις

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα υποστήριζε τον μεγάλο αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ, Ρον Ντε Σάντις, το 2024, αν ο κυβερνήτης της Φλόριντα ήταν υποψήφιος για την Προεδρία των. «Ναι», έγραψε, την Παρασκευή (25/11), ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter σε ένα tweet όταν ρωτήθηκε αν θα υποστήριζε τον Ντε Σάντις το 2024, αφού άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει βρει τον ιδανικό υποψήφιο μεταξύ των Δημοκρατικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, «η προτίμησή μου για την Προεδρία, το 2024, είναι κάποιος λογικός και κεντρώος. Ήλπιζα ότι αυτό θα συνέβαινε με την κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά έχω απογοητευτεί μέχρι στιγμής», τόνισε ο Έλον Μασκ στο Twitter.

Τα σχόλια του επιχειρηματία είναι το πιο ξεκάθαρο σημάδι της πολιτικής του υποστήριξης αφού, τον Ιούνιο, ανέφερε ότι ακόμη σκέφτεται την προτίμησή του ως προς το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία, αλλά πρόσθεσε ότι «κλίνει προς» τον Ρον Ντε Σάντις.

Η κίνηση αυτή μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στον Ρον Ντε Σάντις ενόψει της μάχης του με τον Ντόναλντ Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, με ορισμένους να προβλέπουν «σφαγή» μεταξύ των δύο. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα πέτυχε μια σαρωτική νίκη στις ενδιάμεσες εκλογές αυτού του μήνα, ενώ ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος επικρίθηκε για την αποτυχία των Ρεπουμπλικάνων αναφορικά με το πολυδιαφημισμένο «κόκκινο κύμα» μετά την ήττα βασικών υποψηφίων που υποστήριξε.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε, επίσης, ότι ήταν «εντάξει με το να μην τουιτάρει ο Τραμπ», αφού ο λογαριασμός του στο Twitter αποκαταστάθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Το σημαντικό είναι ότι το Twitter διόρθωσε ένα σοβαρό λάθος με την απαγόρευση του λογαριασμού του, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε παραβίαση του νόμου ή των όρων υπηρεσίας. Ο αποκλεισμός ενός εν ενεργεία Προέδρου υπονόμευσε τη δημόσια εμπιστοσύνη στο Twitter για τη μισή Αμερική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας.

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter απέκλεισε τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021, λέγοντας ότι οι αναρτήσεις του ήταν «πολύ πιθανό να ενθαρρύνουν και να εμπνεύσουν ανθρώπους να επαναλάβουν τις εγκληματικές πράξεις που πραγματοποιήθηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ». Ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος αποκλείσθηκε, επίσης, από το Facebook, το Instagram και το YouTube μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Σχετικά Άρθρα