Irene Cara: Πέθανε η τραγουδίστρια των ομώνυμων τραγουδιών, στις ταινίες ”Flashdance” και ”Fame”

 Irene Cara: Πέθανε η τραγουδίστρια των ομώνυμων τραγουδιών, στις ταινίες ”Flashdance” και ”Fame”

Η Irene Cara, η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδίστρια των ομώνυμων τραγουδιών των ταινιών Fame και Flashdance, πέθανε σε ηλικία 63 ετών, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η διαφημίστριά της, Judith Moose. Η Cara πέθανε στο σπίτι της στη Φλόριντα κάτω από αδιευκρίνιστη αιτία.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω εκ μέρους της οικογένειάς της τον θάνατο της Irene Cara» αναφέρεται στο μήνυμα που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η οικογένεια της Irene Cara ζήτησε από τους φαν και τους φίλους της ταλαντούχας καλλιτέχνιδος να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους τις δύσκολες αυτές ώρες.

«Ήταν μια ταλαντούχα ψυχή, η κληρονομιά της θα ζήσει για πάντα μέσα από τη μουσική και τις ταινίες της» επεσήμανε επίσης η ατζέντης της.

Η Cara έγινε ευρύτερα γνωστή για το τραγούδι και τη σύνθεση της μελωδίας της ταινίας Flashdance του 1983, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα είχε παίξει και στο μιούζικαλ Fame. Αρχικά είχε επιλεγεί ως χορεύτρια, αλλά στη συνέχεια ο ρόλος της Coco Hernandez γράφτηκε γι’ αυτήν και τραγούδησε το ομώνυμο τραγούδι.

Το 1984 κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το τραγούδι «What a Feeling» της ταινίας Flashdance.

Ενώ ήταν υποψήφια για δύο Grammy μετά το Fame, για την καλύτερη νέα καλλιτέχνιδα και για την καλύτερη γυναίκα ποπ τραγουδίστρια.

Σχετικά Άρθρα