Χαλαρή συνέντευξη Μητσοτάκη στην Γερμανού – Η Κιβωτός, το Netflix,τα social media και οι τσακωμοί με τα παιδιά του

 Χαλαρή συνέντευξη Μητσοτάκη στην Γερμανού – Η Κιβωτός, το Netflix,τα social media και οι τσακωμοί με τα παιδιά του

Μια χαλαρή νότα είχε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha το μεσημέρι του Σαββάτου. Μιλώντας στην Ναταλία Γερμανού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε φυσικά σε σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, όπως τις εξελίξεις με την Κιβωτό του Κόσμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της παρουσιάστριας της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται», Ναταλίας Γερμανού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα», για να βελτιωθεί η κατάσταση.

«Τα παιδιά είναι ασφαλή» ανέφερε, αναφορικά με όσα παραμένουν στη δομή. «Κινούμαστε στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών – όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση. Έχω εμπιστοσύνη στη νέα διοίκηση, που με ενθουσιασμό ανέλαβε αυτή την αποστολή. Έχουμε κάνει διαδικασίες για να επιταχύνουμε και τις υιοθεσίες, όχι μόνο την ανάδοχη. Υπάρχει ωστόσο πολύς δρόμος ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή του Alpha, ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη, επί του ζητήματος της Κιβωτού, ότι, επειδή οι καταγγελίες είναι πολλές, η κυβέρνηση έδρασε γρήγορα και όρισε νέο ΔΣ. «Το καλύτερο», όπως είπε, «είναι το να φεύγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα, καθώς μπορεί αυτά να ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, ωστόσο πολλές φορές αναπαράγονται στερεότυπα».

Γι’ αυτό, όπως εξήγησε, θα πρέπει τα παιδιά, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να φεύγουν και να πηγαίνουν σε υιοθεσίες ή σε ανάδοχες οικογένειες. Όπως είπε, έχουν να γίνουν ακόμη βήματα στο θέμα της απλοποίησης της διαδικασίας υιοθεσίας.

«Μας ενδιαφέρει να δούμε τι έγινε με τα οικονομικά, καθώς έγιναν σημαντικές δωρεές, και στη συνέχεια στόχος μας είναι να υπάρχουν λιγότερα παιδιά στις δομές» προσέθεσε ακόμη.

Τσακώνεται με τα παιδιά του;

Ωστόσο ρωτήθηκε και για κάποια όχι τόσο «καυτά θέματα», όπως το γιατί τσακώνεται (αν τσακώνεται) με τα παιδιά του αλλά και για το τι κάνει για να χαλαρώσει.

«Τσακώνομαι για θέματα που τσακώνονται γονείς με τα παιδιά. Η Μαρέβα έχει μια ανησυχία όταν παίρνει τα παιδιά και δεν τα βρίσκει» είπε χαμογελαστός ο πρωθυπουργός.

Σε εκείνο το σημείο η Ναταλία Γερμανού έπαιξε μια μουσική «παραγγελιά» από τον γιο του. Η μουσική αυτή ήταν από το Star Wars, από την πρώτη ταινία, και έπαιζε στο μπαρ στο οποίο ο Luke Skywalker γνώρισε τον Han Solo.

Ο Πρωθυπουργός γέλασε και κατάλαβε το αστείο, μιας και όπως είπε αυτή τη μουσική έχει ως ringtone στο κινητό του. Τη μουσική αυτή όπως είπε την άκουγε μαζί με τα παιδιά του.

Η ενασχόληση με τα social media

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την ενασχόλησή του με τα social media με αφορμή την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην ίδια εκπομπή.

Αναφορικά με την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το αν παρακολουθεί τι του γράφουν επεσήμανε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μια καλή πλευρά και μια σκοτεινή πλευρά. Η τοξικότητα, η χυδαιότητα τα ανώνυμα σχόλια είναι στη σκοτεινή πλευρά, είπε. Από τη φύση μου δε μ’ αρέσει πολύ να τσακώνομαι, μ’ αρέσει η επιχειρηματολογία αλλά μερικές φορές βλέπω και ενδιαφέροντα σχόλια, πρόσθεσε.

Ως προς το πώς μαθαίνει για το τι θέλει ο κόσμος, τόνισε πως οι μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι ένας τρόπος για να καταλαβαίνουμε αν οι πολιτικές μας έχουν απήχηση κι έφερε ως παράδειγμα το «καλάθι του νοικοκυριού».

Επεσήμανε ακόμη πως υπάρχουν εργαλεία για να ακούμε τι λέει η κοινωνία αλλά οι περιοδείες είναι σίγουρα ένα καλό μέσο «αρκεί να πηγαίνεις με διάθεση να ακούσεις και όχι μόνο να σ’ ακούσουν».

Ο πρωθυπουργός αφού επισήμανε ότι υπάρχει στα social media μια σκοτεινή πλευρά που περιλαμβάνει τοξικότητα, είπε ότι «δεν βλέπω τις περισσότερες φορές τα σχόλια» αν και παραδέχθηκε ότι αρκετές φορές σε αυτά υπάρχουν και σοβαρές προτάσεις.

Το Netflix και ο Σασμός

Νωρίτερα είχε αναφερθεί στο τι κάνει όταν θέλει να αποφορτιστεί βλέπει Netflix, τηλεόραση και διαβάζει βιβλία. Η Ναταλία Γερμανού τον ρώτησε εάν βλέπει Σασμό, μιας και είναι από την Κρήτη, και απάντησε πως έχει δει επεισόδια και τη θεωρεί ενδιαφέρουσα σειρά.

Κλείνοντας τη συνέντευξη η Ναταλί Γερμανού έκανε δώρο στον πρωθυπουργό μια κούπα, με τον ίδιο να δηλώνει πως είναι συλλέκτης.

Του έκανε δώρο και ένα παιχνίδι σε σχήμα φωτογραφικής μηχανής για τον σκύλο, τον Πίνατ. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ο Πίνατ έχει συνηθίσει να φλας της δημοσιότητας ενώ εκτίμησε πως το παιχνίδι… δε θα αντέξει και πολύ.

Σχετικά Άρθρα