Κιβωτός: Αποκαλύψεις για δεκάδες ακίνητα αξίας έως και 1 εκατομμυρίου ευρώ – Η πρεσβυτέρα φέρεται να έχει και δεύτερη θυρίδα

 Κιβωτός: Αποκαλύψεις για δεκάδες ακίνητα αξίας έως και 1 εκατομμυρίου ευρώ – Η πρεσβυτέρα φέρεται να έχει και δεύτερη θυρίδα

Δεκάδες ακίνητα, των οποίων η αξία έφτανε ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ, βρίσκονται στην κατοχή της “Κιβωτού του Κόσμου” και προέρχονται είτε από αγορές, είτε από δωρεές. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρεσβυτέρα φέρεται να έχει στην κατοχή της και δεύτερη θυρίδα σε μεγάλη τράπεζα.

Σύμφωνα με την έρευνα της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, τα ακίνητα της «Κιβωτού του Κόσμου» τα οποία έχουν δωριστεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε: Άνοιξη Διονύσου, Αγία Παρασκευή, Παγκράτι, Γλυφάδα, Πετρούπολη, Ζεφύρι, Ηλιούπολη, Νίκαια, Πεύκη και Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000€. Στην Αγία Παρασκευή, η Οργάνωση διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000€.

Στο Παγκράτι έχουν δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000€, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000€.

Η Οργάνωση έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά. Στη Χίο, η «Κιβωτός» διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000€. Στη Θεσσαλονίκη στο Νέο Ρύσιο, έχουν μεζονέτα 303 τ.μ. με αξία 1.000.000€.

Τα αναξιοποίητα ακίνητα

Την ίδια ώρα, η έρευνα του “Live News” φέρνει στο φως έγγραφα που αναδεικνύουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο όμως κατά παράδοξο τρόπο έμενε αναξιοποίητο.

Τα ακίνητα της «Κιβωτού» μαζεύτηκαν με δύο τρόπους, δωρεές και αγορές.

Οι αγορές «μαμούθ» της «Κιβωτού»

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Οργάνωση διαθέτει:

– Χωράφι στην οδό Βερίτη στη Χίο αξίας περίπου 400.000€

– Αγροτεμάχιο με μονοκατοικία εκτός σχεδίου στο Νέο Ρύσσιο αξίας περίπου 1.000.000€.

Το ακίνητο της Χίου αγοράστηκε πριν τρία χρόνια μέσα στην κρίση μόλις μία εβδομάδα μετά τις εκλογές.

Η αγοράστρια εταιρεία κατέβαλε το τίμημα 245.000€ σε καθένα των πωλητών και κατ΄ αναλογία του μεριδίου του καθενός εκ δοθεισών επιταγών τραπέζης σε διαταγή των πωλητών.

Για το ακίνητο στο Νέο Ρύσσιο η αγορά έγινε το 2021 και η καταβολή του τιμήματος έγινε με ολόκληρο το συμφωνημένο τίμημα των 890.000€, που έλαβαν και πληρώθηκαν οι πωλητές κατά την αναλογία τους από την αγοράστρια εταιρεία.

Ποσό 70.000€ με μεταφορές πίστωσης λόγω εισερχομένων εμβασμάτων και ποσό 820.000 σήμερα με την ισόποση τραπεζική επιταγή η οποία είναι σε διαταγή της αγοράστριας και οπισθογραφήθηκε.

Οι δωρεές

Από το 2019 μέχρι σήμερα, υπήρξαν πολλοί που θέλησαν είτε εν ζωή ακόμη, είτε μετά θάνατον την περιουσία τους στην Κιβωτό.

Όπως η δωρεά στο Ζεφύρι, οικοπέδου 183 τμ. και αξίας 40.000 ευρώ ή τα δύο οικόπεδα στο Τρίλοφο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, συνολικής έκτασης 4.200 τ. μ. με αξία 55.000 ευρώ.

Δύο ακόμη διαμερίσματα βρέθηκαν στα χέρια της Κιβωτού από κληρονομιά. Το πρώτο είναι ένα υπόγειο διαμέρισμα 38 τ.μ. στην Ηλιούπολη, αξίας 20.000 ευρώ, κι ένα δεύτερο, στη Νίκαια, 55 τ. στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, με αξία σήμερα τα 65.000 ευρώ.

Η Κιβωτός, απέκτησε τέλος, την υψηλή κυριότητα σ’ ένα ισόγειο διαμέρισμα 34ων τ.μ. στην Αγία Παρασκευή, με αξία πώλησης τα 30.000 ευρώ.

Μικρά ακίνητα που βρίσκονται στην Αττική, που άλλα νοικιάζονται, αρκετά όμως, απ’ αυτά παραμένουν ερμητικά κλειστά και ερημώνουν, δίχως να «εκπληρούν» την επιθυμία εκείνων που τα δώρισαν στην ΜΚΟ για τα παιδιά.

Η εντυπωσιακή μεζονέτα στον Διόνυσο

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί και το εντυπωσιακό ακίνητο στον Διόνυσο, όπου μάλιστα και ο κάδος σκουπιδιών γραφεί πάνω κιβωτός.

Τα πάντα είναι κλειστά και δεν υπάρχει ένδειξη ζωής στο φρεσκοβαμμένο ακίνητο που διαθέτει:

– Υπόγειο: 94τμ

– Ισόγειο: 122 τμ

– Όροφος: 77τμ

– Αξία 600.000€

Κάποια από τα ακίνητα τα εκμεταλλεύονταν νοικιάζοντας τα και άλλα όχι. Διαχειριστής είχε αναλάβει πρώην παίκτης του μπάσκετ.

Από δωρεά η «Κιβωτός» έχει σημαντικό μέρος και πολυκατοικίας σε κομβικό σημείο της Αγίας Παρασκευής

– Διαμέρισμα στον β’ όροφο 55τμ

– Διαμέρισμα στον γ΄ όροφο 105τμ

– Διαμέρισμα στον δ’ όροφο 60τμ

– Αποθήκες 4.46 τμ, 2,56τμ (2)

– Θέσεις πάρκινγκ 12.50τμ (2)

Αξία 550.000€

Ανάλογη είναι και η δωρεά στη Νέα Ελβετία:

– 4 διαμερίσματα

– 2 καταστήματα

Αξία 230.000€

Όλα τα ακίνητα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών.

Η πρεσβυτέρα έχει και δεύτερη θυρίδα;

Όπως μετέδωσε το “Live News”, οι Αρχές έχουν στείλει επίσημο αίτημα στο υποκατάστημα της τράπεζας «Εθνική» στον Κολωνό, όπου η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή διατηρεί θυρίδα, ζητώντας ενημέρωση αν τις τελευταίες ημέρες επισκέφτηκε τη θυρίδα της στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Μένει να ξεκαθαριστεί, αν πρόκειται για τη θυρίδα, περιεχόμενο της οποίας πήρε πριν την Τρίτη, ή αν η ίδια έχει δύο θυρίδες. Να σημειωθεί, ότι – σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής – η πρεσβυτέρα και ο πατέρας Αντώνιος έχουν κοινό, προσωπικό λογαριασμό που έχει 130.000 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε χθες ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, την Τρίτη, μία ημέρα μετά την απόφαση να αλλάξει το Διοικητικό Συμβούλιο της “Κιβωτού του Κόσμου”, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα και πήρε ένα μεγάλο μέρος από το περιεχόμενο της θυρίδας. Δεν έχει γίνει γνωστό αν επρόκειτο για χρήματα, ή ήταν πολύτιμα αντικείμενα ή έγγραφα.

Στη συνέχεια, αποχώρησε, έχοντας ειδοποιήσει άλλη τράπεζα ότι θα άνοιγε θυρίδα. Οι κινήσεις της πρεσβυτέρας προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για το τι ήθελε να μεταφέρει και τι ίχνη πιθανώς ήθελε να εξαφανίσει.

Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν πως η πρεσβυτέρα φέρεται να αναζητά νέο σπίτι, όπως προκύπτει από αίτημα της σε γνωστή πλατφόρμα ακινήτων. Την τελευταία εβδομάδα φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με μεσίτες, προκειμένου να αγοράσει διαμέρισμα. Σημειώνεται πως τα εν λόγω αιτήματα για εύρεση σπιτιού έγιναν σε γνωστή πλατφόρμα ακινήτων, την Κυριακή 20/11/22 και τη Δευτέρα 21/11/22.

Σύμφωνα με στοιχεία η πρεσβυτέρα έχει δηλώσει πως αναζητά διαμέρισμα 60 τ.μ. στο κέντρο και τα νότια προάστια και διαθέτει 150.000 ευρώ. Μάλιστα, η πρεσβυτέρα φέρεται πως έχει δώσει το σταθερό τηλέφωνο της «Κιβωτού» καθώς – προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα στην πλατφόρμα – πρέπει να καταχωρηθεί ένα σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.

Στην περίπτωση υποβολής σταθερού τηλεφώνου η πλατφόρμα καλεί στο νούμερο για να δώσει έναν κωδικό ασφαλείας για την τελική καταχώρηση του αιτήματος, πράγμα που όπως φαίνεται τελικά συνέβη.

Σχετικά Άρθρα