Τουρισμός για όλους: Έρχεται νέο voucher για χειμερινούς προορισμούς

 Τουρισμός για όλους: Έρχεται νέο voucher για χειμερινούς προορισμούς

Με στόχο να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός αλλά και να στηριχθούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε χειμερινούς προορισμούς, μια νέα κλήρωση για voucher αξίας 150 ευρώ, αναμένεται τέλη Νοεμβρίου.

Με σκοπό να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός και να στηριχθούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε χειμερινούς προορισμούς, μια νέα κλήρωση αναμένεται τέλη Νοεμβρίου για νέα voucher αξίας 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 οι νέες επιταγές που θα προκύψουν από την κλήρωση αντιστοιχούν σε πάνω από 100.000 δικαιούχους και θα δοθούν σε όσους είχαν κάνει το περασμένο καλοκαίρι αίτηση με τους κωδικούς τους Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Vouchers.gov όπου θα αναρτηθούν και οι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Όπως διευκρινίστηκε, τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Για τη στήριξη ξενοδόχων σε χειμερινούς προορισμούς, είπε πως ανακοινώθηκε ότι θα διατεθούν 100 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για μικρά ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς, ώστε να ενισχυθούν καθώς είναι αυξημένο το βάρος από το ενεργειακό κόστος, ενώ ήδη ανακοινώθηκε και παράταση του ΕΣΠΑ για ένα έτος.

Σχετικά Άρθρα