Πρόκληση Τσελίκ: Φοβούνται προσέγγιση της Τουρκίας με την Αίγυπτο – “Τελειώνουν οι παράνομες κινήσεις της Ελλάδας στην αν. Μεσόγειο”

 Πρόκληση Τσελίκ: Φοβούνται προσέγγιση της Τουρκίας με την Αίγυπτο – “Τελειώνουν οι παράνομες κινήσεις της Ελλάδας στην αν. Μεσόγειο”

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ με αφορμή την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τσελίκ αρχικά αναφέρθηκε στο περιστατικό με την πτήση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών όταν προσγειώθηκε στη Λιβύη.

«Εάν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας σπεύδουν στις χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει αποδοτικές σχέσεις όταν κάνουμε περαιτέρω βήματα, μπορώ να σας πω ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν και θα γυρίζουν στον αέρα. Για να ακολουθούν τα βήματα που κάνουμε εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως «ελάχιστες φορές έχουμε δει Έλληνα ΥΠΕΞ να έχει περιέλθει σε τόσο άθλια κατάσταση στην ιστορία της διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής».  

«Φοβούνται πως σε περίπτωση που γίνει η προσέγγιση της Τουρκίας με την Αίγυπτο τελειώνουν οι παράνομες κινήσεις της Ελλάδας και τα παράνομα βήματά της στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ακολούθως ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζοντας ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών «δεν πήρε αποτέλεσμα στη Λιβύη, και ούτε θα πάρουν κάποιο αποτέλεσμα».

  • «Η Ελλάδα που είχε αποχωρήσει από το NATO και αργότερα  με την έγκριση μας επέστρεψε στο ΝΑΤΟ σήμερα είναι μια χώρα που φιλοξενεί τους τρομοκράτες του FETO και του PKK έχει τα στρατόπεδά τους και τους στηρίζει» ισχυρίστηκε ο Τσελίκ, επαναλαμβάνοντας την τουρκική ρητορική και αποκαλώντας τη χώρα μας «το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στο κυπριακό δήλωσε ότι η Τουρκία απορρίπτει εντελώς τις αιτιάσεις κατά της ΤΔΒΚ να γίνει αποδεκτή ως παρατηρητής από τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

«Παίρνετε το διαιρεμένο νησί στην ΕΕ ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Νότιας Κύπρου. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο ισότιμες κοινωνίες σε αυτό το νησί και η ΤΔΒΚ είναι ένα κυρίαρχο κράτος» υποστήριξε και διαμήνυσε πως η Τουρκία «θα στηρίξει την ΤΔΒΚ μέχρι τέλους για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της», ενώ χαρακτήρισε ιστορική στιγμή και μεγάλη επιτυχία του Ερντογάν η αποδοχής της ως παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Σχετικά Άρθρα