Κιβωτός του Κόσμου: Εξετάζεται 3η περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού – Νέες αποκαλύψεις για την πρεσβυτέρα

 Κιβωτός του Κόσμου: Εξετάζεται 3η περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού – Νέες αποκαλύψεις για την πρεσβυτέρα

Μια νέα περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού από την Κιβωτό του Κόσμου, τρίτη που τίθεται στο επίκεντρο των ερευνών, εξετάζουν εξονυχιστικά οι εισαγγελείς Ανηλίκων.

Η υπόθεση, που αφορά ανήλικο φερόμενο ως θύμα, φαίνεται να προέκυψε από κατάθεση πρώην εργαζόμενου σε δομή της Κιβωτού και έχει ήδη ενεργοποιήσει την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να διασταυρωθεί η καταγγελία και να εντοπιστεί και να πειστεί να προσέλθει στην Δικαιοσύνη το παιδί για το οποίο έγινε συγκεκριμένη αναφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ραγδαίες εξελίξεις με την πρεσβυτέρα – Φέρεται να είναι το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα σε κεντρικό υποκατάστημα Τράπεζας

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων έχουν λάβει καταθέσεις από αρκετούς μάρτυρες, περίπου 12, συλλέγοντας κάθε στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να ξεκλειδώσει τις επόμενες κινήσεις τους για την γρήγορη διερεύνηση της υπόθεσης της ΜΚΟ.

Σήμερα στην πόρτα της Εισαγγελίας Ανηλίκων πέρασαν προκειμένου να καταθέσουν δύο πρώην εργαζόμενοι ως παιδαγωγοί σε δομές της οργάνωσης, την ίδια ώρα που οι δύο εισαγγελείς ενημερώθηκαν από πρόσωπα από το περιβάλλον του πατρός Αντώνιου ότι ο επί σειρά ετών επικεφαλής της ΜΚΟ είναι στην διάθεση της Δικαιοσύνης.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει ήδη προχωρήσει σε διορισμό συνηγόρων, δίνοντας ήδη εντολή εκπροσώπησής του στους ποινικολόγους Θρασύβουλο Κονταξή, Αναστάσιο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο.

Οι επόμενες κινήσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται ότι κατευθύνονται στην αναζήτηση φακέλων παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της ΜΚΟ. Έτσι θα δώσουν άμεσα εντολή να τους διαβιβαστούν απόρρητοι φάκελοι παιδιών που έχουν καταγγείλει κακοποίησή τους, αλλά και για όσους δημιουργούνται υποψίες ότι έχουν υποστεί κακοποίηση, ώστε μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών να εντοπίσει στοιχεία αλλά και παιδιά που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα.

“Είναι άμεμπτος όλων. Δεν έχει ακουμπήσει παιδί”

Είναι άμεμπτος όλων. Δεν έχει ακουμπήσει παιδί”. Με αυτή τη θέση προσέρχεται στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που έχει προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου. Ο ιερέας κατέληξε στην νομική του υπεράσπιση σε 3 διαπρεπείς δικηγόρους, τον Γιάννη Κώτσο, τον Θρασύβουλο Κονταξή και τον Τάσο Τριανταφύλλου.

Και οι 3 έχουν ήδη αναλάβει να ενημερώσουν τις Αρχές πως οι ιερέας βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών και της Εισαγγελίας οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί. Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε πως ζει σε σπίτι της Κιβωτού (δεν έχει άλλωστε να μείνει αλλού, είναι η θέση του) και διατυπώνει σε όλους τους τόνους πως όλα όσα, λέγονται σε σχέση με ασελγείς πράξεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό θα αποδειχτεί με στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση του θα είναι πως το σύστημα λειτουργίας των δομών έχει ξεκάθαρα χριστιανικά χαρακτηριστικά, βασιζόταν δηλαδή στην αγάπη αλλά και την πειθαρχία. Αλλά, επισημαίνεται, πως δεν υπήρχαν στο σύστημα αυτό, ούτε βία κατά των παιδιών, ούτε απομονώσεις. Δηλαδή δεν γνωρίζει τίποτα για ξυλοδαρμούς παιδιών, ούτε θα το επέτρεπε.

Απορρίπτονται δε και όσα λέγονται περί χλιδής και πολυτελούς διαβίωσης.

Σχετικά Άρθρα