Στον εισαγγελέα γνωστή ΜΚΟ, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

 Στον εισαγγελέα γνωστή ΜΚΟ, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ ”Human Rights 360” είναι υπό έλεγχο για βαριά αδικήματα, καθώς η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος εντόπισε στοιχεία για ιδιοποίηση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ένα ογκώδες πόρισμα κατατέθηκε στην Εισαγγελία και στα συναρμόδια υπουργεία από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος (Αρχή για το Ξέπλυμα), υπό τον επικεφαλής της, ε.τ Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, για την ΜΚΟ «Human Rights 360».

Το πόρισμα περιγράφει ένα πολυπλόκαμο δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με ενασχόληση με τους μετανάστες, που συνδέονται μεταξύ τους με στόχο την αφαίμαξη κονδυλίων από χώρες που στηρίζουν τη δράση τους και τα οικειοποιούνται συγκεκριμένα πρόσωπα.

Βασική οργάνωση που ήταν η κινητήριος για την «μόχλευση» κατά το πόρισμα, των χρημάτων, ήταν η ΜΚΟ «Human Rights 360» που ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας μετά τις καταγγελίες της Οργάνωσης πως οι ελληνικές αρχές άφησαν στη «τύχη» τους 38 μετανάστες στον Έβρο τον δεκαπενταύγουστο, αν και βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένα παιδί.

Καταγγελίες που σχεδόν ένα μήνα μετά σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής της Οργάνωσης πήρε πίσω κάνοντας λόγο για «εσφαλμένη πεποίθηση» ότι οι 38 βρίσκονταν στην ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής της ΜΚΟ Human Rights 360, ζητείται να ερευνηθεί για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (με ποσά άνω των 120.000 ευρώ) με βασικό αδίκημα την απιστία, ενώ ήδη έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί τόσο του ιδίου όσο και προσφιλούς του ατόμου, της ΜΚΟ αλλά και άλλων προσώπων.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο πόρισμα της Αρχής το συγκεκριμένο πρόσωπο με συνεργούς τους άλλους, φέρεται να είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση με στόχο να ιδιοποιηθεί μεγάλα ποσά από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (όχι την ΕΕ) στον οποίο συμμετέχουν χώρες όπως π.χ η Νορβηγία που χρηματοδοτούν τέτοιες οργανώσεις για μετανάστες.

Σχετικά Άρθρα