Δημοσκόπηση ALCO: Κυβέρνηση συνεργασίας προτιμούν οι πολίτες – Η ακρίβεια καταλύτης για τους αναποφάσιστους

 Δημοσκόπηση ALCO: Κυβέρνηση συνεργασίας προτιμούν οι πολίτες – Η ακρίβεια καταλύτης για τους αναποφάσιστους

Στη μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, διαπιστώθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διαφορά 7,3 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο δεύτερο σκέλος της έρευνας, που προβλήθηκε την Τρίτη (22/11) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, η βασική ερώτηση ήταν: «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε την προτίμηση του 30% των πολιτών, ενώ ο «κανένας» ακολουθεί με ποσοστό 23%. Τρίτος στις προτιμήσεις ο Αλέξης Τσίπρας με 22%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί με 8%.

Στην ερώτηση για το αν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνητικά απάντησε το 35% των πολιτών, ενώ το 32% θεωρεί ότι θα επικρατούσε η ίδια κατάσταση.

Σχετικά με το αν θα προσφέρει σταθερότητα μια κυβέρνηση συνεργασίας, το 47% απάντησε θετικά ενώ το 39% απάντησε πως χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το τι θα επηρεάσει περισσότερο τους αναποφάσιστους πριν από τις κάλπες, η ακρίβεια και η πορεία της οικονομίας κέρδισαν τη «μερίδα του λέοντος». Ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά, με το θέμα των παρακολουθήσεων και την υπόθεση Πάτση να είναι στις τελευταίες θέσεις.

Τέλος, το 48% των πολιτών που απάντησαν στη δημοσκόπηση ανέφερε πως το είσοδημά του αρκεί οριακά για την κάλυψη των αναγκών με το 30% να δηλώνει πως δεν είναι αρκετό και αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Σχετικά Άρθρα