Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει αμάχους στην Χερσώνα – Ο Πούτιν θα επανέλθει με βάρβαρη επίθεση, λένε αναλυτές

 Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει αμάχους στην Χερσώνα – Ο Πούτιν θα επανέλθει με βάρβαρη επίθεση, λένε αναλυτές

Στο αίμα βάφτηκαν και πάλι δρόμοι της Χερσώνας με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς να επιβεβαιώνουν ότι ο πόλεμος βρίσκεται σε ένα στάδιο ανάφλεξης. Από τις αεροπορικές επιθέσεις επλήγησαν εγκαταστάσεις αμάχων, με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες.

Εκτεταμένες πυρκαγιές ξέσπασαν, ειδικότερα, λόγω των ρωσικών επιθέσεων στο χωριό Αντονίφκα ενώ μια γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι σκηνές βαρβαρότητας εκτυλίσσονται λίγο καιρό αφότου τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την πολύπαθη Χερσώνα γεγονός που καλλιέργησε μια εικόνα αναθάρρησης στη διεθνή κοινότητα, με ορισμένους να εκφράζουν ακόμη και την πεποίθηση ότι η σύρραξη μπορεί να βαίνει και προς το τέλος της.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, άλλοι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ένας πληγωμένος, από τις ήττες, Πούτιν θα μπορούσε να «μπλοφάρει» για να επανέλθει με πιο βάρβαρη διάθεση και να οξύνει το κλίμα με επιθέσεις κατά αμάχων, όπως ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες ώρες.

Οι άμαχοι νεκροί

Πάνω από 8.300 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας του Κιέβου, Αντρίι Κοστίν.

Ανάμεσά τους ήταν 437 παιδιά, διευκρίνισε ο κ. Κοστίν, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Άλλοι 11.000 και πλέον άμαχοι έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο, που θα κλείσει εννιά μήνες αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ουκρανό γενικό εισαγγελέα, ο αριθμός των θυμάτων πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος, καθώς οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν πρόσβαση σε τομείς που κατέχει ο ρωσικός στρατός.

Κατά την πιο πρόσφατη εκτίμηση του ΟΗΕ, στη σύρραξη έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 16.295 άμαχοι.

Μέχρι χθες, οι ουκρανικές αρχές είχαν καταγράψει πάνω από 45.000 εγκλήματα πολέμου και χαρακτηρίζουν 216 ρώσους στρατιωτικούς ύποπτους για τη διάπραξή τους, ανάμεσά τους 17 ρώσους αιχμαλώτους πολέμου. Δώδεκα κατηγορούμενοι έχουν κριθεί ένοχοι στα ουκρανικά δικαστήρια.

Σχετικά Άρθρα