H αγριότητα σε βάρος της Ιωάννας Κολοβού, βάζει ξανά στο κάδρο το σκάνδαλο Πάτση- Σε πολιτική πίεση η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς

 H αγριότητα σε βάρος της Ιωάννας Κολοβού, βάζει ξανά στο κάδρο το σκάνδαλο Πάτση- Σε πολιτική πίεση η κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να υποβαθμίσει το σκάνδαλο με τον πρώην βουλευτή της Ανδρέα Πάτση, η αγριότητα που επέδειξαν δικαστικοί κλητήρες και αστυνομικοί, σήμερα, στην έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, βάζει το θέμα ξανά στην επικαιρότητα.

Η Ιωάννα Κολοβού “συμβολοποιεί” το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα των πλειστηριασμών, το οποίο προκάλεσε, ήδη, δημοσκοπική ζημιά στην κυβέρνηση, την ώρα που εκκρεμούν δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις για εξώσεις, από εταιρείες-“κοράκια”, όπως αυτή που είχε συστήσει και εξακολουθεί να έχει ο Ανδρέας Πάτσης.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει αντιδράσει σφόδρα, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, και του Μερα25 έσπευσαν από νωρίς το πρωί στην κατοικία της δημοσιογράφου, η οποία αντιμετωπίζει την αγριότητα αυτή για ένα χρέος από κάρτα ύψους 10.000 ευρώ, το οποίο έχει διευρυνθεί (τόκοι) λόγω αδυναμίας αποπληρωμής της.

Λίγο νωρίτερα αστυνομικοί και δικαστικοί κλητήρες έκαναν καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στο σπίτι. Όπως η ίδια είπε δεν την άφησαν να είναι παρούσα κατά την καταγραφή των αντικειμένων και της έδωσαν μόνο ένα ρούχο, τις δύο γάτες της και την έβγαλαν έξω από το σπίτι όπου ζει με τον γιό της.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκε ένταση έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου στα Ιλίσια.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος κατήγγειλε στο OPEN ότι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της για να την απομακρύνουν, γιατί έχασε την πρώτη της κατοικία σε πλειστηριασμό για οφειλές 15.000 ευρώ.

Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα λόγω χρεών με τη γυναίκα να βρίσκεται αντιμέτωπη με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Δευτέρας (21/11), που βρέθηκαν στο σημείο για να της κάνουν έξωση.

«Ήρθαν τα κοράκια!! Έξω από την πόρτα μου! Αβυδου 146 Άνω Ιλίσια», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook.

Ερώτηση Αχτσιόγλου στον Σταϊκούρα

Στην επίκαιρη ερώτησή της, που αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το μεσημέρι, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι το ιδιωτικό χρέος συνεχώς διογκώνεται δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην ελληνική οικονομία ανέρχονται σε 111 δισ. ευρώ, αναφέρει, προσθέτοντας ότι και τα χρέη των ιδιωτών προς το Δημόσιο έχουν αυξηθεί σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019 κατά 8,2 δισ. ευρώ για την εφορία, φτάνοντας τα 112,6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο 2022 και κατά 10,4 δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, φτάνοντας τα 45,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο 2022. Συνολικά, 4.200.000 πολίτες έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές σε τράπεζες, funds, εφορία και ΕΦΚΑ, ενώ 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί είναι κατασχεμένοι.

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι για το 2022 έχουν αναρτηθεί 44.000 πλειστηριασμοί ακινήτων – μεταξύ αυτών και κύριες κατοικίες – στις επίσημες ηλεκτρονικές σελίδες πλειστηριασμών (δελτίο Ταμείου Νομικών, eauction.gr). Ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν τριπλάσιοι πλειστηριασμοί σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, στον εξωδικαστικό μηχανισμό, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, 55.000 πολίτες ζήτησαν ρύθμιση με τις τελικές ρυθμίσεις να είναι μόλις 1.498. Ούτε 3 στους 100 από όσους αιτήθηκαν δεν κατάφεραν να πάρουν μια ολοκληρωμένη ρύθμιση, ενώ πολλοί περισσότεροι δεν το επιχείρησαν καν.

Η ανταπόκριση από τις τράπεζες και τα funds στα αιτήματα ρύθμισης μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, διότι νομοθετικά προβλέφθηκε η δυνατότητα συμμετοχής κατά βούληση, σημειώνει.

H Ιωάννα Κολοβού, απεγνωσμένη, έξω από το σπίτι της : “Δεν με άφησαν να πάρω ούτε ένα ρούχο”

Τα funds, επισημαίνει η Ε. Αχτσιόγλου, ελέγχουν με εμπράγματες εξασφαλίσεις περίπου 700.000 ακίνητα στη χώρα, αξίας άνω των 40 δισ. ευρώ, και η μέριμνά τους είναι το πώς θα γίνουν πλειστηριασμοί ακόμα και για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ. Η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στη χώρα μέσω της τιτλοποίησης δανείων και εκπλειστηρίασης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών. Η αποκάλυψη της υπόθεσης Πάτση, εξάλλου, φανερώνει ότι ακόμα και στελέχη της ΝΔ επιδιώκουν προσωπικό πλουτισμό εις βάρος οικονομικά ανήμπορων συμπολιτών μας.

Με βάση αυτά η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά τον υπουργό Οικονομικών αν θα παρέμβει για να αντιμετωπίσει την ασυδοσία των τραπεζών και των funds. Ζητά ακόμη να πληροφορηθεί ποια είναι η θέση της κυβέρνησης αναφορικά με την απαγόρευση των πλειστηριασμών στο πλαίσιο της απόφασης του Αρείου Πάγου, καθώς και εάν μπορεί να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει εγγραφή του συνόλου ή μέρους των εγγυήσεων του προγράμματος «Ηρακλής» στο δημόσιο χρέος.

Γεροβασίλη: Άδικη απόφαση

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ», αναφέρει σε δήλωσή της για την αστυνομική επιχείρηση έξωσης της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη κάνει λόγο για μια  «άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ. Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου. Έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Οι μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως, ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του», καταλήγει η κ. Γεροβασίλη.

Χρήστος Κατσώτης: «Αγριότητα και ξεσπίτωμα σε βάρος χαμηλοσυνταξιούχου»

«Έξωση κατοικίας σε χαμηλοσυνταξιούχο, αυτό είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ευάλωττες ομάδες που τους δίνει 250 Euro για να περάσουν τα Χριστούγεννα, αλλά τους παίρνει το σπίτι και τους βγάζει απέξω. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τον κ. Γεωργιάδη αλλά φαίνεται θα είναι σε κάποιο κανάλι, κάναμε παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη γι’ αυτή την αγριότητα που είδαμε εδώ, που έσπασαν την πόρτα» δήλωσε ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος πήγε στο διαμέρισμα όπου σήμερα το πρωί δικαστικός επιμελητής με συνοδεία αστυνομικών έσπασαν την πόρτα για να πετάξουν έξω τη χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο.

«Ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος θα έπρεπε να έχει μια άλλη στάση απέναντι σε μια αδικία που γίνεται σε μια χαμηλοσυνταξιούχο, έρχεται εδώ και με ένα άτεγκτο και άγριο τρόπο προσπαθεί να υλοποιήσει μια άδικη απόφαση ενός άδικου νόμου για να ξεσπιτώσει τη γυναίκα από το σπίτι που ζει εδώ και χρόνια για ένα ποσό που χρωστάει στην τράπεζα επειδή δεν μπορούσε να το πληρώσει γιατί η σύνταξή της είναι μικρή, γιατί έτυχε να πάρει σύνταξη πρόωρα επειδή είχε πρόβλημα και έπρεπε να φύγει και σήμερα αντιμετωπίζεται από αυτό το κράτος με αυτόν τον τρόπο. Είναι ντροπή, είναι αίσχος» κατέληξε στη δήλωσή του ο Χ. Κατσώτης.

ΜέΡΑ25: Ζήσαμε «σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες που χτίσανε τα αυταρχικότερα των καθεστώτων»

«Το σπάσιμο της πόρτας σου ξημερώματα. Η εισβολή πάνοπλων αστυνομικών στο σπίτι σου. Το να σε πετάνε με τη βία έξω απ’ το σπίτι σου μη αφήνοντάς σε να πάρεις ούτε τα προσωπικά σου αντικείμενα, με την αστυνομία σε ρόλο ιδιωτικού σεκιούριτι των κερδοσκοπικών funds», αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

«Σκηνές από τις σκοτεινότερες δυστοπίες που χτίσανε τα αυταρχικότερα των καθεστώτων, θα είναι το παρόν και το μέλλον για μεγάλο μέρος της κοινωνίας που καταδικάζεται στον καφκικό εφιάλτη να έχει κεφαλαιοποιήσει με το υστέρημά της τις καταχρεωμένες Τράπεζες, για να τους παίρνουν αυτές μετά το σπίτι πουλώντας τα χρέη τους σε κόκκινα funds.  Σήμερα συνέβη στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού. Στο πλευρό της Ιωάννας βρέθηκε πλήθος κόσμου, μέλη του ΜέΡΑ25 και ο βουλευτής του κόμματος Κρίτων Αρσένης. Δεν μπορεί, όμως, η μοίρα των ανθρώπων να επαφίεται στην ετοιμότητα των αλληλέγγυων», σημειώνει, μεταξύ άλλων.