Πλειστηριασμοί: Μεγάλη πορεία στου Ζωγράφου – “Τσακίστε τα κοράκια σε κάθε γειτονιά”

 Πλειστηριασμοί: Μεγάλη πορεία στου Ζωγράφου – “Τσακίστε τα κοράκια σε κάθε γειτονιά”

Την απόφασή τους να υπερασπιστούν την πρώτη κατοικία της Ιωάννας Κολοβού και κάθε φτωχού ανθρώπου επιβεβαίωσαν το απόγευμα εκατοντάδες άνθρωποι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σωματείων και φορέων και διαδήλωσαν στου Ζωγράφου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την οδό Αβύδου. «Ούτε στην Αβύδου ούτε πουθενά, τσακίστε τα κοράκια σε κάθε γειτονιά», φώναξαν όσοι έφτασαν για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. 

Με δεδομένο ότι ο φωτισμός στο συγκεκριμένο σημείο ήταν εκτός λειτουργίας, η συγκέντρωση φωτίστηκε από τις λάμπες που άναψαν οι γείτονες της κυρίας Ιωάννας στα μπαλκόνια τους και από τα κινητά των συγκεντρωμένων. 

Ακολούθησε μαζική πορεία με την οποία οι φορείς κατήγγειλαν την τρομοκρατία και την καταστολή, απαίτησαν την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και την απόσυρση όλων των  κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί στην Ιωάννα Κολοβού.

«Κυβέρνηση, ΕΕ, “κοράκια”, τραπεζίτες, τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ξανά και ξανά. «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός”, ήταν το κάλεσμα των διαδηλωτών. Τις σκηνές βίας και καταστολής που εκτυλίχθηκαν από το πρωί κατήγγειλε ο Ανδρέας Καραβίδας, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». «Η Ιωάννα είναι εδώ μαζί μας χάρη στην αλληλεγγύη που δέχθηκε», σημείωσε χαιρετίζοντας τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συμπαράσταση.

Η ίδια η Ιωάννα Κολοβού περιέγραψε τη βία που υπέστη, μαζί με τον γιο της, όταν στο σπίτι τους εισέβαλε ολόκληρη ομάδα αστυνομικών και τους συνέλαβε για «διατάραξη οικιακής ειρήνης»! «Θα είμαι όρθια και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πίσω», διαβεβαίωσε επαναλαμβάνοντας πως θα συνεχίσει να δίνει το παρών στον αγώνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

https://youtube.com/watch?v=L04VaWq-N1o%3Fwmode%3Dopaque%26controls%3D1%26enablejsapi%3D1%26playerapiid%3Dmedia-youtube-l04vawq-n1o%26origin%3Dhttps%253A

«Η Ιωάννα είναι κάθε μία από μας», είπε η Μαρία Κατσιγιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφου της ΟΓΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι εγκληματίες δεν είναι αυτοί που υπερασπίζονται την πρώτη κατοικία αλλά αυτοί που ξεσπιτώνουν βιοπαλαιστές.

«Μόνο εμείς που ψάχνουμε το φθηνότερο νοίκι ξέρουμε τι σημαίνει να σε πετάνε έξω», τόνισε ο Νίκος Δήμου, πρόεδρος του παραρτήματος Βύρωνα – Καισαριανής- Ζωγράφου του Συνδικάτου Οικοδόμων ενώ ο Χάρης Χουρδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ, τόνισε πως «τα σπίτια του λαού θα τα σώσει ο λαός. Με τον αγώνα μας, με την αλληλεγγύη μας».

Στις απαράδεκτες εικόνες της σύλληψης και της καταστολής αναφέρθηκε η Γεωργία Φίλιππα, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. «Είναι η ίδια βαρβαρότητα που στοιβάζει τους ασθενείς στα νοσοκομεία», κατήγγειλε. Μεταφέροντας την αλληλεγγύη των γιατρών τόνισε ότι με το ίδιο πείσμα που παλεύουν για να σώσουν τα νοσοκομεία από τα νύχια των εμπόρων της Υγείας, θα αγωνιστούν για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλόγων Εκπαιδευτικών και της Ένωσης Γονέων Δήμου Ζωγράφου.

Την «απερίφραστη καταδίκη της στην επιχείρηση έξωση της Ι. Κολοβού», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αστυνομικών.

Πηγή:902.gr

Σχετικά Άρθρα