Αδιέξοδο για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

 Αδιέξοδο για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

Μέχρι και το τριπλάσιο των αρχικών δανείων που έχουν λάβει καλούνται να πληρώσουν δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, με κάποιους εξ αυτών να κινδυνεύουν πλέον να χάσουν την κύρια κατοικία τους και να βρίσκονται σε απόγνωση, επιπλέον απέστειλαν σχετικό ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής.

Οι δανειολήπτες έχοντας φτάσει σε αδιέξοδο, διαδήλωσαν μπροστά στη Βουλή ζητώντας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να βγουν από το τούνελ.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο mega, tο 2006 ο Γιάννης Φασούλας πήρε δάνειο σε ευρώ για να αγοράσει ένα σπίτι και όπως αναφέρει πείστηκε από τον διευθυντή της τράπεζας τότε να το πληρώνει σε ελβετικό φράγκο για να πληρώνει χαμηλότερο επιτόκιο και ενάμιση χρόνο μετά, η απόφαση αυτή έγινε ο εφιάλτης του.

«Έχω πάρει 300.000, έχω δώσει 280.000 και χρωστάω άλλες 350.000».

Ανάμεσα στους δανειολήπτες αρκετοί συνταξιούχοι που έχουν ήδη υποστεί μεγάλες περικοπές, βλέπουν μπροστά τους να έρχονται τα χειρότερα, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τα παιδιά τους.

Ένας άλλο δανειολήπτης, αρνήθηκε να μπουν εγγυητές τα παιδιά του και έλαβε έγγραφο με το οποίο απαιτείται η καταβολή ολόκληρου του ποσού του δανείου σε ελβετικό φράγκο.

«Περισσότεροι από 70.000, συνολικά 450.000 άτομα με τις οικογένειές τους», λέει μέλος πρωτοβουλίας δανειοληπτών ελβετικού φράγκου.

Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας δανειοληπτών ελβετικού φράγκου παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα