Ποινή – μαμούθ στον Dr Kontos – 8 φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη

 Ποινή – μαμούθ στον Dr Kontos – 8 φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη

Ο «Dr Kontos» καταδικάστηκε σε 8 φορές ισόβια, ενώ τού επιβλήθηκαν επίσης 50 χρόνια πρόσκαιρης κάθειρξης και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ.

Το δικαστήριο, ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα, επέβαλε στον «ψευτογιατρό» ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για καθεμία από τις επτά ανθρωποκτονίες στις οποίες καταδικάστηκε, των 12 ετών για καθεμία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίες, της ισόβιας κάθειρξης και χρηματικής ποινής 300.000 ευρώ για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ´επάγγελμα σε ανηλίκους και χρηματική ποινή 18 χιλιάδων ευρών για το αδίκημα της απάτης.

Επίσης του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 20 χιλιάδων ευρώ για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, φυλάκιση δύο ετών και 15.000 ευρώ για πλαστογραφία, φυλάκιση δύο ετών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και ποινή φυλάκισης ενός έτους για υπεξαγωγή μνημείου.

Ο Κοντοστάθης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Σε ό, τι αφορά τους 16 συγκατηγορούμενούς του, το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους. Μεταξύ αυτών είναι και ο γιατρός, πρώην υπουργός.

Για τον ψευτογιατρό ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για καθεμία από τις επτά ανθρωποκτονίες και 12 έτη για καθεμία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Πρότεινε επίσης την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους.

Σχετικά Άρθρα