Επίμενει ο Ερντογάν στην εμπρηστική ρητορική: Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα – Η Ελλάδα να θυμάται την ιστορία της

 Επίμενει ο Ερντογάν στην εμπρηστική ρητορική:  Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα – Η Ελλάδα να θυμάται την ιστορία της

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα προκλητικά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να «θυμάται τη θέση της και να θυμάται την ιστορία». «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους με την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν συζητήθηκαν τα ελληνοτουρκικά στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Ερντογάν σε επιθετικό τόνο σημείωσε: «Πάντα λέω ότι μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα. Στην Ελλάδα 2-3 ονόματα υπάρχουν που δεν κάθονται ήσυχα, κάνουν συνεχώς τέτοιες δηλώσεις, λένε συνεχώς τέτοια λόγια, δεν ξέρουν τα όριά τους».

«Σε αυτό το σημείο λέμε γείτονα “κοίτα μην τα βάζεις μαζί μας”. Εξόπλιζε αυτά τα νησιά όσο θέλεις, τίποτα από αυτά δεν θα σε ωφελήσει. Να ξέρεις τα όριά σου με την Τουρκία. Υπάρχει η Τουρκία εδώ για αυτό θα πρέπει να μάθεις καλά τον τόπο σου, την πατρίδα σου, αν έχεις ήδη διαβάσει το παρελθόν σου, αν έχεις ήδη διαβάσει την ιστορία διεξοδικά, θα το δεις εκεί πολύ καλά. Όσα αεροπλάνα και όπλα έρθουν, δεν θα ωφελήσουν».

Σχετικά Άρθρα