Guardian – Κλιματική αλλαγή: Όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βίωσε ο πλανήτης το 2022 (vid)

 Guardian – Κλιματική αλλαγή: Όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα  που βίωσε ο πλανήτης το 2022 (vid)

Στο βίντεο καταγράφονται μία προς μία οι καταστροφές που βίωσε ο πλανήτης το 2022 και θα συνεχίσει να τις βιώνει τις επόμενες δεκαετίες.

Ολόκληρες περιοχές της Γης δεν θα είναι πλέον κατοικήσιμες τις επόμενες δεκαετίες λόγω των κυμάτων καύσωνα που θα είναι πιο συχνά και πιο έντονα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιούσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και ο Ερυθρός Σταυρός, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα (COP27) στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Το 2021 η σύνοδος COP26 στη Γλασκώβη της Σκωτίας απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων με τους ηγέτες του αναπτυγμένου κόσμου να μην καταλήγουν σε συμφωνία για καίριες δεσμεύσεις για την αποτροπή της κλιματικής καταστροφής. Τριάντα χρόνια μετά την υιοθέτηση της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα οι παγκόσμιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου συνεχίζουν να αυξάνουν, οι κλιματικές καταστροφές έχουν ενταθεί με τεράστιες απώλειες, υλικές και σε ανθρώπινες ζωές, κυρίως στους πιο αδύναμους. Στην COP27 η εκπροσώπηση όσων βιώνουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι η μικρότερη μέχρι σήμερα!

Ο βρετανικός Guardian παρουσιάζει σε ένα βίντεο 4 λεπτών ένα προς ένα όλα αυτά τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» του 2022 που είναι η νέα «κανονικότητα» σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO).

Ακραίες καταιγίδες, ακραίες ξηρασίες, καταστροφικές πλημμύρες, λιώσιμο πάγων. Η πραγματικότητα έχει εδώ και χρόνια διαψεύσει τις χειρότερες προβλέψεις των ερευνητών, ενώ η γαλλική Le Monde προτείνει σε άρθρο γνώμης της ότι «η μείωση του πληθυσμού θα συμβάλει στον μετριασμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη». Αλήθεια τι εννοεί;

Σχετικά Άρθρα