Συγκλονίζει η μητέρα της 41χρονης Όλγας που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφο της – “Μου έλεγαν ότι δεν θα ζήσει”

 Συγκλονίζει η μητέρα της 41χρονης Όλγας που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφο της – “Μου έλεγαν ότι δεν θα ζήσει”

Αν και έχει χάσει την ομιλία της, η 41χρονη Όλγα βροντοφωνάζει μέσα από το κέντρο αποκατάστασης πως είναι ακόμα ζωντανή, δέκα ολόκληρους μήνες μετά τον βάναυσο ξυλοδαρμό της από τον πρώην σύντροφο της.

«Αυτό ήταν, ότι ήταν δυνατή και άντεξε γιατί όταν την πήγα στο νοσοκομείο κρεμόταν από μια κλωστή και μου έλεγαν (οι γιατροί) ότι δεν πρόκειται να ζήσει»δηλώνει η μητέρα της Όλγας.

Τα χτυπήματα που δέχτηκε η 41χρονη είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε για σχεδόν ένα χρόνο.

Η μητέρα της Όλγας μιλώντας στο MEGA για την στιγμή που η κόρη της κατάφερε για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο να σφίξει και πάλι το χέρι των γονιών της, λέει: «Είναι το μόνο που κάνει. Δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθει πλήρως. Ακόμα και σήμερα δεν αυτοεξυπηρετείται» δηλώνει ο δικηγόρος της 40χρονης, Λουκάς Προυσανίδης.

“Αυτό το τέρας να σαπίσει μέσα”

Δεν μπορεί να μιλήσει, δεν μπορεί να περπατήσει, ούτε να αυτοεξυπηρετηθεί. Σε αυτή την κατάσταση την έφερε ο 45χρονος πρώην σύντροφος της, δάσκαλος πολεμικών τεχνών, ο οποίος αποφάσισε το πρωί της 14ης Ιανουαρίου να την ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου και να τη στείλει 9 μήνες στο νοσοκομείο.

«Τώρα ξεκίνησε λογοθεραπείες. Είπε δύο λέξεις. Ένα «όχι», ένα «ναι» και ένα «καλά» είπε στον άντρα μου. Τίποτε άλλο. Με πολλές στερήσεις τα μεγαλώσαμε τα παιδιά μας. Αυτό το τέρας να σαπίσει μέσα, να μην ξαναβγεί έξω. Για να μην χτυπήσει καμιά άλλη γυναίκα και καμιά μάνα να μην ξανακλάψει» δηλώνει η μητέρα της Όλγας.

«Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η οποία μπορεί να φτάσει τα 15 έτη φυλάκισης» αναφέρει ο δικηγόρος του θύματος.

Το χρονικό του τρόμου

Ήταν πρωί της 14ης Ιανουαρίου όταν γείτονες άκουσαν τις δραματικές εκκλήσεις της 41χρονης για βοήθεια. Λίγα λεπτά μετά θα μεταφερθεί αιμόφυρτη και χωρίς τις αισθήσεις της στον Ευαγγελισμό. Εννέα μήνες μετά, η Όλγα βρίσκεται καθηλωμένη σε κρεβάτι στο κέντρο αποκατάστασης.

«Έχει γαστροστομία και από το στόμα μόνο της δίνουν λίγη κρέμα ή γιαούρτι και προσπαθούν να την κάνουν να καταπίνει γιατί δυσκολεύεται. Δεν πατάει το αριστερό πόδι, μόνο το δεξί» αναφέρει η μητέρα της 40χρονης.

«Στην μονάδα μας η ασθενής έχει καθημερινή ιατρική παρακολούθηση και ακολουθεί πρόγραμμα έντονης φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης μα συνέπεια σημαντική βελτίωση της υγείας της» δηλώνει ο υπεύθυνος ιατρός, Γραμμουτσιάνος Κωνσταντίνος.

Με σύνθημα «Για την Όλγα» ο οργανισμός «Πράξη Αγάπης» κάνει έκκληση για βοήθεια. Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα Πράξη Αγάπης καθώς τα έξοδα είναι πολλά και αβάσταχτα για τους γονείς της 40χρονης.

«Τα έξοδα είναι πάρα πολλά γιατί στο νοσοκομείο που ήταν έβγαιναν γύρω στα 2.500 ευρώ το μήνα. Να βοηθήσει ο κόσμος. Αν μπορεί, ό,τι μπορεί» καλεί η μητέρα της Όλγας.

Αφού έμεινε για 9 μήνες σε κωματώδη κατάσταση στον Ευαγγελισμό, πλέον η Όλγα είναι σε κέντρο αποκατάστασης με την κατάσταση της να παρουσιάζει πλέον μικρή βελτίωση.