Παρασκήνιο: Mυστικές συνομιλίες Ρώσων και Αμερικανών στην Άγκυρα για την Ουκρανία

 Παρασκήνιο: Mυστικές συνομιλίες Ρώσων και Αμερικανών στην Άγκυρα για την Ουκρανία

Σε εξέλιξη είναι συνομιλίες το μεσημέρι της Δευτέρας στην Άγκυρα μεταξύ της αμερικανικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας, οι οποίες εκπροσωπούνταν από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

Την είδηση για τη μυστική συνάντηση αποκάλυψε η ρωσική εφημερίδα Kommersant, η οποία ανέφερε πως οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και των ΗΠΑ βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας προκειμένου να συναντηθούν.

Το Κρεμλίνο δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει τις αναφορές.

Μάλιστα, η κρισιμότητα αυτής της συνάντησης φαίνεται και από τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Τη ρωσική πλευρά εκπροσωπεί ο διευθυντής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, Sergei Naryshkin και την αμερικανική πλευρά ο διευθυντής της CIA, William Burns.

Το τετ-α-τετ μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ αποκαλύφθηκε σήμερα και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επαφών που φέρονται να είχαν το τελευταίο διάστημα Αμερικάνοι και Ρώσοι αξιωματούχοι για μια σειρά από θέματα, όπως για παράδειγμα η μη περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Ουκρανία με χρήση πυρηνικών όπλων.

Το δημοσίευμα του ρωσικού Μέσου δεν διευκρινίζει τοn λόγο της συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών.

Σε όλα αυτά να προστεθεί και ο διακαής πόθος του προέδρου Ερντογάν να φέρει τη Ρωσία και την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σχετικά Άρθρα