Η επιστροφή του Γαβριήλ Σακελαρίδη…

 Η επιστροφή του Γαβριήλ Σακελαρίδη…

Η πληροφορία που δημοσιεύει η στήλη “Θεωρείο” της “Καθημερινής” (δια χειρός Σταύρου Παπαντωνίου) είναι από πηγή που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται:

Μου είπε λοιπόν, πως η επιστροφή Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον πιθανότερη από ποτέ, χωρίς πάντως να μπορεί, τουλάχιστον η πηγή μου, να προδικάσει με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό, καθώς υπάρχει απευθείας επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα. Για την ιστορία πάντως ο Σακελλαρίδης με την ιδιότητα του επικεφαλής του Ινστιτούτου Eteron έδωσε πριν από λίγες μέρες το «παρών» –όπως και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Πρωτοβουλίας «Ωρα Μηδέν για τη Δημοκρατία» με θέμα τις υποκλοπές. Η πρωτοβουλία ιδρύθηκε από πανεπιστημιακούς, μετά το ξέσπασμα των υποκλοπών, που όπως φαίνεται αποτελεί ένα θέμα που μπορεί να λειτουργήσει ως συγκολλητική ουσία στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Επιβεβαιώνω και προσθέτω: Ο Γαβριήλ Σακελαρίδης (ο οποίος είναι παντρεμένος με την ιδιαίτερα επιτυχημένη anchorwoman του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega Channel Ράνια Τζίμα) έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με το “Eteron”, το think tank που διεξάγει κοινωνικές και πολιτικές έρευνες, συσπειρώνει πολλούς νέους επιστήμονες, και παρεμβαίνει συχνά στα μεγάλα θέματα, όπως έκανε πρόσφατα με αυτό των υποκλοπών και του μείζονος θέματος Δημοκρατίας που εγείρει.

Ο Σακελαρίδης είναι, στο μυαλό πολλών στον ΣΥΡΙΖΑ, η πιο επιτυχημένη παρέμβαση του κόμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς έφτασε πολύ κοντά να κερδίσει τον δήμο της Αθήνας, η δε διαφωνία και αποχώρησή του από τα κομματικά, ουδόλως πλήγωσε – το αντίθετο- τις προσωπικές σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος, μαθαίνω, έχει επισκεφτεί (κοινωνικά) αρκετές φορές την κατοικία Σακελαρίδη-Τζίμα, και έχει διατυπώσει ανοικτή πρόσκληση για επιστροφή. Μιλούν, δε, πολύ συχνά. Είναι θέμα χρόνου, μου λένε.

Η παρέμβαση του Σακελαρίδη στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς αποκτά δυναμική, θεωρείται, μάλιστα, ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που μπορεί να συνομιλήσει με την κεντροαριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ευρύτερα.

Σχετικά Άρθρα