”Πνευματικός” του Πούτιν: Πρέπει να πούμε με τι ξυπνάμε, τι έχουμε στο κεφάλι μας όλη μέρα και με τι πηγαίνουμε για ύπνο – Είναι η Ουκρανία

 ”Πνευματικός” του Πούτιν: Πρέπει να πούμε με τι ξυπνάμε, τι έχουμε στο κεφάλι μας όλη μέρα και με τι πηγαίνουμε για ύπνο – Είναι η Ουκρανία

Έκκληση για παγκόσμια ειρήνη απηύθυνε ο ”πνευματικός” του Βλαντίμιρ Πούτιν, επίσκοπος και συγγραφέας Πσκωφ Σεβκούνοφ Τύχων, σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, ακόμη και σε όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ρωσικό κανάλι Rossiya 1, και στη συνέχεια η Daily Mail, ο άνθρωπος που πολλοί αποκαλούν προσωπικό εξομολογητή του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μίλησε σε συνέντευξή του για τους «αδελφούς Ουκρανούς» και υποστήριξε πως μόνο ο Θεός μπορεί να επιλύσει τη σύγκρουση τώρα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Τύχων έχει στενές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο κατά τη συνέντευξή του τόνισε πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια «άνευ προηγουμένου τραγωδία» και σημείωσε ότι «πρέπει να τελειώσει με ειρήνη».

Πολλοί βλέπουν τις δηλώσεις αυτές ως μια ένδειξη αλλαγής στάσης του Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς εικάζουν πως ο Τύχων δεν θα τολμούσε να κάνει τις δηλώσεις αυτές αν δεν είχε πάρει πρώτα την έγκριση του ρώσου προέδρου.

Στη συνέντευξή του ο επίσκοπος παραδέχτηκε ότι η σύγκρουση έχει αρχίσει να επηρεάζει ψυχολογικά τους Ρώσους πολίτες. «Πρέπει να πούμε με τι ξυπνάμε, τι έχουμε στο κεφάλι μας όλη μέρα και με τι πηγαίνουμε για ύπνο – είναι η Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία, ένα μοιραίο στάδιο στη ζωή του λαού μας, της χώρας μας και της Ουκρανίας» πρόσθεσε.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Πώς θα τελειώσει; Θα προσευχηθούμε, φυσικά, να τελειώσει με ειρήνη και με ασφάλεια. Όλοι ζητούν ειρήνη τώρα».

«Χρειαζόμαστε ειρήνη με το θέλημα του Θεού, για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, αυτές τις μάχες, αυτό το μίσος μεταξύ αδελφών», είπε ο Σεβκούνοφ.

Σημείωσε για τους Ουκρανούς πως: «Ακόμα και αν δεν θέλουν να μας πουν αδέρφια τώρα, καταλαβαίνουμε ότι είναι αδέρφια, και πριν από λίγο καιρό μας αποκαλούσαν αδέρφια».

Τόνισε, δε, πως ο Πούτιν έκανε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση γιατί προφανώς διέθετε στοιχεία ότι αυτή ήταν απαραίτητη.

Σχετικά Άρθρα