Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας τα γαλακτοκομικά – Δραματική η κατάσταση στις μεταφορές

 Ακρίβεια: Είδος πολυτελείας τα γαλακτοκομικά – Δραματική η κατάσταση στις μεταφορές

Ακρίβεια, το θρίλερ που συνεχίζεται, σαν ένα κακής διαλογής σίριαλ. Την ώρα που ο πληθωρισμός μας βασανίζει διαρκώς, βασικά προϊόντα να σημειώνουν ραγδαία αύξηση.

Μπορεί η κυβέρνηση να διαφημίζει το καλάθι του νοικοκυριού και από σήμερα να ακούγονται ολοένα και περισσότερες κυβερνητικές φωνές για την σημαντική πτώση στον πληθωρισμό ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται στον οικογενειακό προϋπολογισμό που καθημερινά «εκτροχιάζεται» και την ακρίβεια στα τρόφιμα που είναι σε δυσθεώρητα ύψη.

Ενδεικτικά, οι τιμές στα γαλακτοκομικά και τα αβγά από τον περσινό Οκτώβριο μέχρι φέτος αυξήθηκαν κατά 24,2%, στο ψωμί και τα δημητριακά κατά 19,3%, ενώ στα έλαια κατά 16,6%.

Στον τομέα της ενέργειας η κατάσταση με την ακρίβεια είναι ακόμα πιο ζοφερή. Μέσα σε ένα έτος, το φυσικό αέριο εκτοξεύθηκε κατά 68,4% (και η τιμή του έχει υποχωρήσει κάπως το τελευταίο διάστημα), ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης είναι 20,8% πάνω.

Αλλά και στις μεταφορές η κατάσταση είναι εξίσου δραματική. Το κόστος μεταφοράς με ταξί έχει αυξηθεί κατά 32,9%, με αεροπλάνο κατά 30,6%. Ενώ με πλοίο 26,7%.

Την ίδια ώρα, τα πακέτα διακοπών έχουν αυξηθεί κατά 12% ενώ οι τιμές σε ξενοδοχεία, μοτέλ έχουν μεταβληθεί κατά 20,2%.

Σχετικά Άρθρα