Ο πήχης του Νικήτα Κακλαμάνη για τις υποκλοπές- Τι θα συμβεί εάν παρακολουθήθηκε υπουργός από την ΕΥΠ

 Ο πήχης του Νικήτα Κακλαμάνη για τις υποκλοπές- Τι θα συμβεί εάν παρακολουθήθηκε υπουργός από την ΕΥΠ

Αποστάσεις κρατά από την κυβερνητική γραμμή ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών και του απορρήτου.
Τη θέση του αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την έννοια του απορρήτου ξεκαθάρισε και διαχώρισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (12/11) στην τηλεόραση του OPEN, ο ίδιος ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως εξαρχής διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή σε ό,τι αφορά στο απόρρητο, δηλώνοντας μάλιστα πως είναι κατά.

Ερωτηθείς για το εάν έχει ανησυχήσει μήπως παρακολουθείται ο κ. Κακλαμάνης απάντησε αρνητικά αναφέροντας πως δεν έχει λάβει κάποιο μέτρο και πως δεν τον ενδιαφέρει, υπογραμμίζοντας πως η υπόθεση των υποκλοπών εκτείνεται για εκείνον σε τρία διαφορετικά επίπεδα.

“Το πρώτο αφορά στην υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθείτο το παραδέχθηκε και η ίδια η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού. Από άποψη κυβέρνησης δρομολογήθηκαν είτε γιατί το ζήτησε η αντιπολίτευση είτε με δικές της πρωτοβουλίες όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Το δεύτερο κομμάτι αφορά το Predator. Δεν υπάρχει σήμερα νομοθεσία που να λέει απαγορεύεται η εισαγωγή Predator στην Ελλάδα, βεβαίως απαγορεύεται η παράνομη παρακολούθηση. Αυτό όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει καμία σχέση με την ΕΥΠ και πολύ περισσότερο δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει καμία σχέση με αυτό που κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο μέγας σκηνοθέτης όλης αυτής της ιστορίας είναι ο πρωθυπουργός”, ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης υπενθυμίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή σχετικά με το απόρρητο και πως ο παρακολουθούμενος πρέπει να έχει το δικαίωμα να γνωρίζει γιατί παρακολουθείται.

Μάλιστα, σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση για το αν επιβεβαιωθεί ότι παρακολουθείτο ο κ. Χατζηδάκης όσο ήταν υπουργός Ενέργειας από την ΕΥΠ τι θα κάνει τότε η Νέα Δημοκρατία, ο Νικήτας Κακλαμάνης αρκέστηκε να σχολιάσει πως “αφήστε μας να το τακτοποιήσουμε εμείς ως παράταξη και ως κόμμα“.

Η τελευταία φράση, φυσικά, πυροδοτεί σενάρια για τις εσωτερικές εξελίξεις στη Ν.Δ. Διότι είναι προφανές πως εφόσον στοιχειοθετηθεί παρακολούθηση υπουργού -όχι μόνο του Κωστή Χατζηδάκη- από την ΕΥΠ με “νόμιμη επισύνδεση” σε συνδυασμό ή μη με το Pretador, ο έμπειρος κοινοβουλευτικός αφήνει να εννοηθεί πως θα κινηθούν εσωτερικές διαδικασίες στη Ν.Δ. Μέχρι που μπορεί να φτάσουν;

Σχετικά Άρθρα