Τι απάντησε ο Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης όταν ρωτήθηκε αν είναι κουμπάροι με τον Λαβράνο (vid)

 Τι απάντησε ο Υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης όταν ρωτήθηκε αν είναι κουμπάροι με τον Λαβράνο (vid)

Ο Θάνος Πλεύρης, φαίνεται ότι είναι ο τρίτος (γνωστός) κουμπάρος του Λαβράνου που έχει σχέση με το σύστημα διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο Blue Sky, ρωτήθηκε από τον Γιώργο Καραμέρο εάν είναι κουμπάροι με τον επιχειρηματία της KRIKEL, με τον Θάνο Πλεύρη να απαντά ότι έχει σχέση μαζί του και ότι τον γνωρίζει, λέγοντας, πάντως, ότι δεν έχει επαγγελματική σχέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση εάν είναι κουμπάρος του, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Δεν είπα ότι δεν είναι κουμπάρος μου ο Λαβράνος».

Πλεύρης Λαβράνος συμμετείχαν το 2018 σε διαδήλωση “μακεδονομάχων” κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως πιστοποιεί και η φωτογραφία που ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης είχε αναρτήσει τότε στον λογαριασμό του στο Facebook.

O επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος, που είχε σχέση με την εταιρεία KRIKEL που εμπορεύεται συστήματα ασφαλείας και κάνει δουλειές με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι επίσης κουμπάρος με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, και πρώην γ.γ του γραφείου του πρωθυπουργού που υποχρεώθηκε σε παραίτηση – μαζί με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα– μόλις έσκασε το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών.

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Λαβράνος φέρεται να έχει κουμπαριά και με τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, πρώην γενικό γραμματέα υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος καρατομήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2022 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.