Τέλος στο θρίλερ με την πτήση της Emirates – Αθώος ο Τούρκος ύποπτος για τρομοκρατία – Ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ

 Τέλος στο θρίλερ με την πτήση της Emirates – Αθώος ο Τούρκος ύποπτος για τρομοκρατία – Ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ

Αθώος είναι ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος έπειτα από την έρευνα που διενήργησε η Αστυνομία καθώς δεν προέκυψε σε βάρος του κάποια αξιόποινη ενέργεια.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

«Σε συνέχεια της από 10-11-2022 Ανακοίνωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο».

Ο 35χρονος Τούρκος εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (11/11) σε περιοχή της Αθήνας όπου έγινε και η προσαγωγή του.

Η εκδικητική καταγγελία που προκάλεσε την αναστάτωση

Μια καταγγελία και ένα email στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας προκάλεσαν τον χθεσινό συναγερμό στο “Ελ.Βενιζέλος” με τις πτήσεις της Emirates… H υπόθεση ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες από ένα e-mail στην αμερικανική πρεσβεία για έναν 35χρονο Τούρκο ο οποίος θα προέβαινε σε τρομοκρατική ενέργεια σε πτήσεις που θα αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τη Νέα Υόρκη 10 και 11 Νοεμβρίου με Emirates.

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο Τούρκος υπήκοος δεν ήταν ούτε στην πτήση της Emirates για τη Νέα Υόρκη ούτε και σε εκείνη με προορισμό του Ντουμπάι, ενώ για τον άνθρωπο αυτόν δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο….

Η καταγγελία έγινε από πρόσωπο του περιβάλλοντος του 35ρονου Τούρκου υπηκόου και ήταν η αιτία να στηθεί όλο το σκηνικό με τα δύο αεροπλάνα της Emirates στο Ελευθέριος Βενιζέλος και την γιγαντιαία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του protothema.gr, ο Τούρκος που ζει τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, έχει διαβατήριο και άσυλο, ήθελε να επισκεφθεί την οικογένειά του που ζει στην Αμερική και γι’ αυτό και γι’ αυτό μετέβη στην αμερικανική πρεσβεία προκειμένου να πάρει βίζα.

Όμως η απόφαση του αυτή όπως φαίνεται δεν άρεσε σε ένα πρόσωπο του περιβάλλοντος του, και αποφάσισε να τον καρφώσει στους Αμερικανούς βαφτίζοντας τον «τρομοκράτη». Έτσι έστειλε ένα e-mail που έλεγε που έλεγε ότι ο συγκεκριμένος είναι τρομοκράτης και ετοιμαζόταν να κάνει χτυπήματα.

Η Πρεσβεία, ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές, επισημαίνοντας όμως πως η πληροφορία δεν είναι απολύτως αξιόπιστη και έπρεπε να διερευνηθεί. Έτσι ζητήθηκε να εξεταστούν όλοι οι επιβάτες που θα πήγαιναν στην Αμερική με πτήσεις της Emirates προκειμένου να δουν αν θα είναι μέσα σε αυτούς και ο Τούρκος υπήκοος. Μάλιστα συστάθηκε ειδική επιτροπή ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία έκρινε πως το επίπεδο συναγερμού ήταν στο «κίτρινο». Δηλαδή λίγο πάνω λίγο πάνω από το κανονικό καθώς υπάρχουν επίσης οι διαβαθμίσεις του «πορτοκαλί» και του «κόκκινου».

Τελικά ο Τούρκος δεν βρέθηκε στις πτήσεις, βρέθηκε όμως το σπίτι του και δεν συνελήφθη, καθώς είχε νόμιμα χαρτιά τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με το διαβατήριο όσο και το άσυλο του.