Παρακολουθήσεις: Γιατί ο Ανδρουλάκης κατέβασε ταχύτητα;

 Παρακολουθήσεις: Γιατί ο Ανδρουλάκης κατέβασε ταχύτητα;

Στην πρώτη φάση των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών αυτός που πρωταγωνίστησε ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης.Έσπευσε, από την πρώτη στιγμή, να φέρει το θέμα στην Δικαιοσύνη, να απευθυνθεί στην ΑΔΑΕ, να προκαλέσει την συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, να κινητοποιήσει το Ευρωκοινοβούλιο, και να θέσει προ των ευθυνών του τον πρωθυπουργό, καταγγέλοντας το “παρακράτος” του Μαξίμου.

Πολύ υψηλοί τόνοι, σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένοι, αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν το μεγάλο “θύμα” των παρακολουθήσεων. Στην Χαριλάου Τρικούπη, πλην της σοβαρότατης θεσμικής διάστασης, έκριναν πως ήταν και ευκαιρία να εξαργυρώσει το κόμμα πολιτικά, επικοινωνιακά και δημοσκοπικά οφέλη. Κάτι τέτοιο, βεβαίως, δεν συνέβη, αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε στις μετρήσεις να χάνει έως και μία μονάδα, κάτι παράδοξο που από ορισμένους αποδόθηκε στην μονοθεματική, όπως είπαν, αντιπολιτευτική τακτική.’Αλλοι, βεβαίως, επιχειρηματολογούσαν ως εξής: η καταγγελία προσωπικά του πρωθυπουργού διερρήγνυε τους δεσμούς ενός μέρους του στελεχικού δυναμικού και του εκλογικού ακροατηρίου του ΠΑΣΟΚ που -όπως αποτυπώνεται δημοσκοπικά- προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτή την πρώτη φάση, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει ανοικτό γήπεδο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και σε πολλές πρωτοβουλίες του ακολουθούσε.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Νίκος Ανδρουλάκης μοιάζει να χάνει το μομέντουμ του σκανδάλου. Σαν να έχει εγκαταλείψει την μάχη, ή, έστω, να έχει κατεβάσει ταχύτητες. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ανεβάσει πολύ τους τόνους, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις, όπως φάνηκε και από την συνέντευξή του στο Star και την Μάρα Ζαχαρέα. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να διαθέτει σοβαρές ενδείξεις που συνδέουν την λίστα του Documento με επισυνδέσεις μέσω ΕΥΠ, για ορισμένους από τους πολιτικούς που αναφέρονται σε αυτήν.

Ο κ. Ανδρουλάκης, όμως, έχει μείνει ένα βήμα πίσω, και αρκετοί απορούν γιατί συμβαίνει αυτό. Μήπως, λένε, έχει να κάνει με την στρατηγική ανοικτών θυρών και προς τη Ν.Δ, στην περίπτωση που απαιτηθούν κυβερνητικές συνεργασίες; Ή, υπάρχει κάτι που γνωρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και θα προτιμούσε να μην το…προκαλέσει; Θα δούμε, εν καιρώ…

Σχετικά Άρθρα