Ρωσία: Ο Πούτιν φοβάται πως είναι στόχος δολοφονικής επίθεσης

 Ρωσία: Ο Πούτιν φοβάται πως είναι στόχος δολοφονικής επίθεσης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μεσώ της αντικατασκοπείας του, έχει πληροφόρηση πως είναι στόχος δολοφονικής επίθεσης. Ειδικότερα μετά την πρόσφατη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Χερσώνα, οι πιθανότητες φαίνεται να έχουν πολλαπλασιαστεί.

Οι ανησυχίες για πιθανές απόπειρες δολοφονίες σε βάρος του, φαίνεται πως είναι αυτές που κρατούν τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα και δεν θα του επιτρέψουν να ταξιδέψει στο Μπαλί της Ινδονησίας για τη σύνοδο κορυφής της G20, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ανώτερος πολιτικός αναλυτής.

Σύμφωνα με το metro.co.uk, ο ηγέτης του Κρεμλίνου φέρεται να πιστεύει ότι αντιμετωπίζει απειλές τόσο από τη Δύση όσο και από τους φιλοπολεμικούς υποστηρικτές στη Μόσχα, οι οποίοι είναι θυμωμένοι με τις συνεχείς ήττες του.

Ανησυχεί ότι οι εχθροί του θα κάνουν απόπειρα δολοφονίας

Ο πολιτικός αναλυτής Σεργκέι Μάρκοφ είπε ότι η απόφαση του Πούτιν να μην ταξιδέψει στο Μπαλί για την επερχόμενη σύνοδο κορυφής της G20 οφείλεται στο γεγονός ότι ανησυχεί ότι οι εχθροί του θα κάνουν απόπειρα κατά της ζωής του.

«Οι λόγοι για τους οποίους ο Πούτιν δεν θα πάει στο G20 είναι σοβαροί», είπε. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απόπειρας δολοφονίας του Πούτιν από τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ουκρανίας.

«Πιθανότητα εξευτελιστικών καταστάσεων. Για παράδειγμα, κάποιος κοινωνικός ακτιβιστής με ειδικές ανάγκες γκρεμίζει τον Πούτιν και όλα τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης εκτοξεύουν μια φωτογραφία με μια λεζάντα «ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι πεσμένος στα τέσσερα».

«Είμαι βέβαιος ότι μια τέτοια κατάσταση σχεδιάζεται από ορισμένους εντελώς τρελούς Δυτικούς»

«Μετά την ήττα στη Χερσώνα, η θέση της Ρωσίας ως μεγάλου κράτους είναι αμφισβητήσιμη.

Θα ασκήσουν πίεση και θα απαιτήσουν ήπια συνθηκολόγηση». Ο Μάρκοφ είναι ανάμεσα στις πολλές εξέχουσες φωνές που επικρίνουν το καθεστώς για την τελευταία στρατιωτική οπισθοδρόμηση.

«Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί»

Η πολεμική ανταποκρίτρια της κρατικής τηλεόρασης Αναστασία Κασεβάροβα – πιστή πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου – εξοργίστηκε με το «ποιος και γιατί» τα στρατεύματα στη Χερσώνα παραδόθηκαν.

Είπε: «Δαγκώσαμε μια τεράστια μπουκιά, δεν μπορούσαμε να την καταπιούμε και την ξαναβράζουμε τώρα. Ρίξαμε το Izyum, το Balakleya, το Liman. Ποιο ήταν το υπέροχο σχέδιο;»

Ο Σεργκέι Μαρντάν, πολεμικός αναλυτής της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda, δήλωσε σχετικά με την απόσυρση: «Είναι δύσκολο, δύσκολο και πικρό, θέλω να πω πολλά αιχμηρά λόγια, αλλά δεν θα βοηθήσει».

Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας συνελήφθη έξω από το Κρεμλίνο επειδή κρατούσε μια αφίσα που ανέφερε: «Προδότες. Τα κατάφερες όλα.»

Η διαταγή της Ρωσίας να αποσύρει τους στρατιώτες της από τη Χερσώνα έχει χαιρετιστεί ως πιθανό σημείο καμπής στον οκτάμηνο πόλεμο. Η πόλη-λιμάνι ήταν η μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που είχε καταλάβει η Μόσχα από την εισβολή της τον Φεβρουάριο.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού έκανε την ανακοίνωση μετά από εβδομάδες προέλασης της Ουκρανίας προς αυτούς.

Σχετικά Άρθρα