Μουντιάλ: Σάλος με πρεσβευτή του Κατάρ που δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι “ζημιά στο μυαλό”

 Μουντιάλ: Σάλος με πρεσβευτή του Κατάρ που δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι “ζημιά στο μυαλό”

Λίγες ημέρες πριν το Κατάρ φιλοξενήσει το Μουντιάλ 2022, ένας πρεσβευτής της διοργάνωσης υποστήριξε ότι η ομοφυλοφιλία είναι “απαγορευμένη” κατάσταση και “ζημιά στο μυαλό”. Ανησυχία για την ασφάλεια των ΛΟΑΤΚΙ+

Ένας πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι η ομοφυλοφιλία είναι “ζημία στο μυαλό”, καθώς το κράτος του Κόλπου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το παγκόσμιο τουρνουά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Ο Khalid Salman αναφέρθηκε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, η οποία είναι παράνομη στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα.

Ορισμένοι ποδοσφαιριστές έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα δικαιώματα ποδοσφαιριστών και οπαδών που ταξιδεύουν στη χώρα, ειδικά των LGBT+ ατόμων και των γυναικών.

Η χώρα αναμένει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Πρέπει να αποδεχτούν τους κανόνες μας εδώ”, είπε ο Salman. “(Η ομοφυλοφιλία) είναι χαράμ. Ξέρετε τι σημαίνει χαράμ (απαγορευμένο)Δεν είμαι αυστηρός μουσουλμάνος, αλλά γιατί είναι χαραμ; Γιατί είναι ζημιά στο μυαλό“, συνέχισε.

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, όταν επικοινώνησαν με το Reuters, αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ και η FIFA δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι διοργανωτές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο οργανώσεις και αξιωματούχοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το πόσο ασφαλείς θα μπορούσαν να νιώσουν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και γυναίκες στη συγκεκριμένη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ είναι η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το καθεστώς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας έχει οδηγήσει σε εκκλήσεις προς ομάδες και αξιωματούχους να μποϊκοτάρουν το τουρνουά.

Σχετικά Άρθρα