Γιατί ανησυχεί το Μπάκιγχαμ για τον 5ο κύκλο του “The Crown” του Netflix- Η Νταϊάνα, ο Κάρολος και η Ελισάβετ

 Γιατί ανησυχεί το Μπάκιγχαμ για τον 5ο κύκλο του “The Crown” του Netflix- Η Νταϊάνα, ο Κάρολος και η Ελισάβετ

Διαθέσιμη στο Netflix είναι από χθες, Τετάρτη (09/11), η 5η σεζόν της επιτυχημένης σειράς “The Crown”, η οποία έκανε πρεμιέρα έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, καθώς τα γυρίσματα είχαν “παγώσει” λόγω της πανδημίας.

Ειδικά μετά από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ο οποίος είναι σχετικά πρόσφατος, το ενδιαφέρον του κοινού για την μοναρχία στη Βρετανία έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερο και έτσι πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν με ανυπομονησία τον καινούργιο κύκλο.

Δείτε το τρέϊλερ της σειράς

Στη νέα σεζόν του “The Crown”, παρακολουθούμε τον “πόλεμο” ανάμεσα στον Κάρολο και τη Νταϊάνα, αλλά και την αντεπίθεση της αδικοχαμένης πριγκίπισσας στη βασιλική οικογένεια, η οποία βρίσκεται σε κρίση.

“Μία νέα δεκαετία ξεκινά και η βασιλική οικογένεια αντιμετωπίζει αυτό που μπορεί να είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι τώρα: να αποδείξει τη συνεχιζόμενη συνάφειά της στη Βρετανία της δεκαετίας του ’90”, αναφέρεται στο trailer.

Στην 5η σεζόν της σειράς, βλέπουμε τη γνωστή ηθοποιό Imelda Staunton, η οποία είχε παίξει και στο “Harry Potter”, να παίρνει τη σκυτάλη από την Olivia Colman και να υποδύεται την Ελισάβετ Β’.

Η Lesley Manville έχει αναλάβει τον ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, ο Dominic West υποδύεται τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, Κάρολο, ο οποίος στέφθηκε πρόσφατα βασιλιάς μετά τον θάνατό της, και η Elizabeth Debicki πρωταγωνιστεί ως πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το καστ της 5ης σεζόν περιλαμβάνει, επίσης, τους: Jonny Lee Miller, Flora Montgomery, Senan West, Marcia Warren, Olivia Williams, Humayun Saeed, Bertie Carvel και Claudia Harrison.

Τι φοβίζει το Παλάτι

Οι φήμες για αντιδράσεις από το Παλάτι ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες, όταν η βρετανική Daily Telegraph δημοσίευσε άρθρο με τίτλο “Η απόφαση του The Crown να δείξει τον “ολοκληρωτικό” πόλεμο μεταξύ του Καρόλου και της Νταϊάνα προκαλεί ανησυχίες στο Παλάτι”, αναφέροντας έναν ανώνυμο φίλο του βασιλιά που είπε πως το Netflix εκμεταλλεύεται τις συνθήκες.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Μέιτζορ χαρακτήρισε το “The Crown” ως “ένα βαρέλι γεμάτο ανοησίες”, αφού προέκυψε ότι το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν περιέχει μια φανταστική σκηνή στην οποία ο πρίγκιπας της Ουαλίας συναντά τον Μέιτζορ το 1991 για να διαμαρτυρηθεί για τη μακρά βασιλεία της μητέρας του και να σχεδιάσει να εξαναγκάσει την παραίτησή της, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο παρουσιαστής Jonathan Dimbleby δήλωσε, επίσης, ότι το “The Crown” ήταν “γεμάτο ανοησίες”, ενώ η βασιλική βιογράφος Sally Bedell Smith υποστήριξε ότι η σειρά “κάνει σημαντική ζημιά στην αντίληψη των ανθρώπων για την ιστορία και την βασιλική οικογένεια”.

Ουσιαστικά, όμως, η 5η σεζόν της σειράς ανησυχεί ιδιαίτερα το Μπάκιγχαμ, επειδή παρουσιάζει τον Κάρολο να στρέφεται εναντίον της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, για να της “κλέψει” τον θρόνο.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος παρουσιάζεται να χειραγωγεί, να ενορχηστρώνει και να συνωμοτεί με τον Τύπο και τους πολιτικούς, για να σκιάσει τη μητέρα του και να πείσει τον πρωθυπουργό να ωθήσει τη βασίλισσα να παραιτηθεί από τον θρόνο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη γενιά, δηλαδή τον ίδιο.

Η ανησυχία έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολύς κόσμος δεν κατανοεί πως η σειρά έχει στοιχεία φαντασίας και μυθοπλασίας. Οι περισσότεροι θεατές θεωρούς πως το “The Crown” στηρίζεται εξ ολοκλήρου στα ακριβή γεγονότα, κάτι που δεν ισχύει, και έτσι υπάρχει αναστάτωση για το τι άποψη θα σχηματίσει η κοινή γνώμη.

“Η νέα σεζόν του “The Crown” προβάλλεται σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή που ο Κάρολος και η Καμίλα προσπαθούν να καθιερωθούν ως βασιλιάς και βασίλισσα (σύζυγος) – δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερος χρόνος”, είπε η Anna Whitelock, καθηγήτρια την ιστορία της μοναρχίας στο City, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα