Predator: Ποια πρόσωπα θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι “έδειξε” ευθέως ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Εκτιμήσεις για τη νέα κυβερνητική τακτική

 Predator: Ποια πρόσωπα θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι “έδειξε” ευθέως ο Κυριάκος Μητσοτάκης –  Εκτιμήσεις για τη νέα κυβερνητική τακτική

Η δημόσια όψιμη παραδοχή του κ. Μητσοτάκη μέσα στον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που βαραίνει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παράκεντρα ιδιωτών που παρακολουθούν με το λογισμικό predator. Όσο υπάρχει το απόρρητο, όσο η Δικαιοσύνη καθυστερεί τόσο το σκάνδαλο θα γιγαντώνεται και η υπόθεση θα κακοφορμίζει και μαζί και ο δημόσιος βίος.

Η πρόκληση του πρωθυπουργού για πρότασης δυσπιστίας επεστράφη από τον Αλέξη Τσίπρα ως αξιοθρήνητη παραδοχή ενοχής και νέας απόπειρας εκβιασμού των Υπουργών που παρακολουθούσε…

Τρία πρόσωπα και ένας ενορχηστρωτής του μηχανισμού των παρακολουθήσεων που στήθηκε μέσω ΕΥΠ και predator καταγγέλλονται και κατονομάζονται από πολιτικούς και ερευνητές.

Είναι τα πρόσωπα κλειδιά πίσω από το σκάνδαλο που ταλανίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες και με τη ΝΔ να έχει χάσει πολύτιμο έδαφος παρά τη στήριξη που απολάμβανε και για πολλούς και ασυλία σε επικοινωνιακό επίπεδο, παραδοσιακοί δεσμοί λύνονται και ανοίγουν νέες βεντέτες.

  • Όταν το πόρισμα της εξεταστικής έφτασε στην ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα μιλούσε για την πολιτική στρουθοκάμηλο Κυριάκο Μητσοτάκη. Ρωτούσε το αυτονόητο. Γιατί δεν κάλεσαν αυτοπροσώπως τους επιχειρηματίες που φέρονται να έφεραν στην Ελλάδα το predator, τους Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο.

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης, ρωτούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρνήθηκε να καλέσει ενώπιον της εξεταστικής τον ανιψιό του και πρώην γενικό γραμματέα του Γρηγόρη Δημητριάδη που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη.  

Στις 21 Οκτωβρίου ο κ. Τσίπρας πριν καταθέσει δυο φορές την επίκαιρη ερώτησή του στον κ. Μητσοτάκη έριχνε και ένα ακόμη όνομα στο τραπέζι ακόμη πιο σημαντικό για την ουσία των παρακολουθήσεων:

  • «Δεν καταλαβαίνει ότι κάποια στιγμή θα τον έχω απέναντί μου πρόσωπο με πρόσωπο και θα τον ρωτήσω ποιες ήταν οι σχέσεις του με τους εν λόγω επιχειρηματίες; Απλά τους γνώριζε; Απλά τους είχε ακουστά; ή μήπως κάποιος εξ αυτών τον συμβούλευε σε μόνιμη και τακτική βάση. Όπως επίσης και θα τον ρωτήσω να μου απαντήσει, αν έχει ποτέ συναντήσει ως πρωθυπουργός όχι στη ζωή του τον κ Ντίλιαν, τον Ισραηλινό».

Συνδετικός κρίκος όλων αυτών δεν ήταν άλλος από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, πρόσωπο γέφυρα για την έλευση του κακόβουλου λογισμικού στη χώρα όπως αποκάλυψε το Βήμα και δεν διαψεύστηκε ποτέ και από κανένα το δημοσίευμα εκείνο.

Ούτε βέβαια και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του επιχείρησε να τον προστατέψει στο ελάχιστο κατά τη συνέντευξή του και αυτό πρέπει να σημειωθεί για τη συνέχεια.

  • Η μάχη να βγει από το κάδρο των ευθυνών ο κ. Μητσοτάκης είναι πλέον εξόφθαλμη και με τον ίδιο να δίνει τη δική του μάχη να τις διώξει από πάνω του δείχνοντας σε όλες τι κατευθύνσεις και χαλώντας και τις σχέσεις του με παραδοσιακούς συμμάχους και φίλους του.

Πίσω από τον Κώστα Βαξεβάνη ο κ. Μητσοτάκης είδε τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Η επιλογή του να δώσει συνέντευξη αντί να πάει στην «Ώρα του πρωθυπουργού» για την επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδράζεται σε εκείνο το κύριο ερώτημα που έθεσε ο κ. Τσίπρας τον περασμένο Οκτώβριο. “Τους γνώριζε; Ήταν και σύμβουλοί του;”

Γιατί σε αυτές τις απαντήσεις ή τις μη απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται όπως σημείωνε τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η ουσία των πολιτικών συμπερασμάτων. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας επανάφερε την ερώτησή του προς τον κ. Μητσοτάκη για τα 33 νέα πρόσωπα που έπεσαν θύματα του predator σύμφωνα με το Documento.

  • Γιατί η υπόθεση θυμίζει το σκηνικό με τον κ. Ανδρουλάκη και της αλληλουχίας των παρακολουθήσεων πότε από την ΕΥΠ και πότε με την απόπειρα να παγιδευτεί με το predator.

Από το Σάββατο σημειώνουμε στο libre.gr ότι τα θεσμικά εργαλεία πολιτικού ελέγχου έχουν εξαντληθεί από την αντιπολίτευση όσο υπάρχει το απόρρητο και ο κ. Μητσοτάκης αρνείται το δημοκρατικό έλεγχο και τη λογοδοσία.

Γι’ αυτό και η πρόκληση του κ. Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας του επεστράφη ως απαράδεκτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση σημείωνε δηκτικά ότι «είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του, αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί» και αυτό δεν είναι παρά η σαφής ένδειξη για την Κουμουνδούρου ότι ο κ. Μητσοτάκης και πλήρη γνώση έχει των γεγονότων και υπήρξε και οργανωτής όλης αυτής της μεθόδευσης.

Γι’ αυτό εξάλλου όπως σημειώνουν και από την Κουμουνδούρου και οι ύβρεις που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια ακόμη ένδειξη ενοχής για τον παρακρατικό μηχανισμό που έστησε όπως σημειώνουν. 

Σχετικά Άρθρα