Πετράλωνα: “Εβαζαν το παιδί να φωτογραφίζεται γυμνό με κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδας” – Νέες καταγγελίες

 Πετράλωνα: “Εβαζαν το παιδί να φωτογραφίζεται γυμνό με κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδας” – Νέες καταγγελίες

Σε δίκη παραπέμπει εννέα κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών τον πατέρα και τον θείο των τριών παιδιών, στη φρικιαστική υπόθεση των Πετραλώνων, η νέα εισαγγελική πρόταση, η οποία εκδόθηκε μόλις χθες και περιέχει σοκαριστικές περιγραφές βιασμών και κακοποίησης.

Το αν θα γίνει δίκη, ή όχι, θα αποφασιστεί με την έκδοση του σχετικού βουλεύματος.

Στη νέα πρότασή του, ο εισαγγελέας, εκτός από την απόρριψη των αιτημάτων του κατηγορουμένου, επιμένει στα όσα είχε αναφέρει τον περασμένο Ιούνιο στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την οποία ζητούσε να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο πατέρας των παιδιών και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες στην πρόταση, περιγράφονται πράξεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία και αναφέρεται – μεταξύ άλλων- ότι από το καλοκαίρι του 2012 ως το 2016 ο κατηγορούμενος πατέρας εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας, στο σπίτι τους όταν βρισκόταν μόνος του με τον ανήλικο παθόντα -17χρονο σήμερα- γιο του τον εξανάγκασε να ανεχθεί παρά φύση συνουσία σε βάρος του χωρίς τη θέλησή του και μετά την πράξη τον απειλούσε κάθε φορά να μην το αποκαλύψει σε κανέναν γιατί θα τον σκότωνε. Σημειώνεται ότι η υπόθεση χρεώθηκε σε άλλον εισαγγελέα χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος.

Πλέον, τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει την παραπομπή ή μη των εννέα κατηγορουμένων σε δίκη αφού προηγουμένως αξιολογήσει την εισαγγελική πρόταση που παραμένει παραπεμπτική και απορρίπτει ουσιαστικά όλες τις  ενστάσεις των κατηγορουμένων και τα επιχειρήματα που είχαν διατυπωθεί για τις πραγματογνωμοσύνες που έχουν γίνει στα παιδιά.

 Σύμφωνα με το STAR τα παιδιά και ο συγγραφέας υποστηρίζουν τα εξής:

  • Υπήρχε φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό που είχε τραβήξει η μητέρα και αποδείκνυε τις ασελγείς πράξεις. Η μητέρα φρόντισε να καταστρέψει πολλές από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, αλλά όσα διασώθηκαν έχουν κατατεθεί στις Αρχές και αποδεικνύουν τα όσα έζησαν.
  • Επίσης ο 17χρονος ισχυρίζεται πως είδε τον θείο του να κακοποιεί δύο άλλα παιδιά ενώ ο πατέρας του, τον υποχρέωσε να παρακολουθεί. Στον χώρο βρίσκονταν και άλλοι ενήλικες παρακολουθώντας το περιστατικό σαν οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας.
  • Ο πατέρας συνήθιζε να βάζει στο παιδί κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδας και η μητέρα τον φωτογράφιζε γυμνό με αυτό.
  • Μετά την απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία ο πατέρας προσπαθούσε να εξαγοράσει τα παιδιά να συναντηθούν μαζί του εκτός σπιτιού. Μετά τις συναντήσεις τα δύο μεγαλύτερα ήταν φοβισμένα και το μικρό γεμάτο δώρα.
  • Η μεγαλύτερη κόρη καθυστέρησε να μιλήσει διότι φοβόταν. Ο πατέρας περνούσε έξω από το σπίτι με διάφορα οχήματα για να δηλώνει απειλητικά την παρουσία του ενώ μέσα στο σπίτι την απειλούσε η μητέρα.
  • Ο συγγραφέας φέρεται να λέει πως αν ήταν διεστραμμένος δεν θα πίεζε να γίνει η καταγγελία εις βάρος του πατέρα.
  • Το καλοκαίρι του 2020 όταν τα μεγάλα παιδιά είχαν φύγει από το σπίτι έγινε επίσκεψη κοινωνικού λειτουργού για τις συνθήκες διαβίωσης του μικρού παιδιού της οικογένειας. Τότε η μητέρα ζήτησε από τον συγγραφέα να πείσει τη μεγάλη κόρη να μην αποκαλύψει την πραγματική εικόνα της κατοικίας όπου ήταν βρώμικη και τα ντουλάπια ήταν κλειδωμένα για να μην τρώει φαγητό το παιδί όταν ήταν μόνο στο σπίτι. Η μητέρα τακτοποίησε το χάος που επικρατούσε και κατάφερε να αποκρύψει την πραγματικότητα απ΄ όλους τους λειτουργούς παρ’ όλα αυτά διαπίστωσαν ακατάλληλες συνθήκες.

Σχετικά Άρθρα