Μαξίμου υπό πίεση μετά τις νέες αποκαλύψεις για τη “λίστα” των υποκλοπών – Οι κυβερνητικές αντιφάσεις , το… πέναλτι και η συνέντευξη Μητσοτάκη

 Μαξίμου υπό πίεση μετά τις νέες αποκαλύψεις για τη “λίστα” των υποκλοπών – Οι κυβερνητικές αντιφάσεις , το… πέναλτι και η συνέντευξη Μητσοτάκη

Ένα πέναλτι βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τον πανικό της κυβέρνησης από το πρωτοσέλιδο του documento σειρά πήρε ο Ολυμπιακός με τους ισχυρούς παράγοντές της ΠΑΕ να μη μασάνε τα λόγια τους και να μη χαρίζονται στην κυβέρνηση και για πολλούς και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη με τις αποκαλύψεις για το predator να φτάνουν στο κατώφλι του Αρείου Πάγου.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες και με την κυβερνητική γραμμή να υποτάσσει την κάθαρση στην ανάγκη προστασίας του απορρήτου η λογική πολλών κυβερνητικών παραγόντων ήταν ότι και αυτή η αποκάλυψη θα πάρει το δρόμο της και η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χρειαστεί να κάνει μια ορθολογική διαχείριση και έλεγχο της ζημιάς.

  • Ο συναγερμός σήμανε σε όλο το πολιτικό σύστημα αλλά και στο πρωθυπουργικό μέγαρο  με τη σαφώς πιο διαβαθμισμένη σε τόνους δήλωση του στενού συνεργάτη του κ. Μαρινάκη Γιάννη Βρέντζου.

Ο ισχυρός παράγοντας του Ολυμπιακού χαρακτήρισε φασιστικό το παρακράτος δείχνοντας προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο την ώρα όμως που αποδομούσε με πρωτοφανή τρόπο για το θεσμό τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μιλώντας για λογική συνέχεια όταν όπως είπε «στην κυβέρνηση για τρία ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε ένα καθεστώς παρανομίας, υποκλοπών με συνδέσμους και παρακλάδια σε όλο το οργανωμένο έγκλημα με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και πρωταγωνιστή τον Γρήγορη Δημητριάδη και την βρώμικη λαθραία ποινική παρέα του».

  • Οι επιπτώσεις αυτών των χτυπημάτων θα φανούν με τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα μαγνητοσκοπηθεί το μεσημέρι όπως φαίνεται και θα προβληθεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως σημειώναμε και στο libre το Σάββατο το αδιέξοδο στην υπόθεση μπορεί να το λύσει μόνο η δικαιοσύνη, υπο την προϋπόθεση αυτή να επιδείξει αντανακλαστικά. Το δρόμο της δικαιοσύνης εξάλλου έδειξε και η διοίκηση του Ολυμπιακός όταν σε μια αμιγώς ποδοσφαιρική υπόθεση μπερδεύεται συνειδητά ο Δημητριάδης των παρακολουθήσεων και του predator με το φασιστικό παρακράτος του ποδοσφαίρου,

Πάντως τις προειδοποιητικές βολές από το συγκρότημα του κ. Μαρινάκη είχαν πέσει προς την κυβέρνηση επαναφέροντας ψηλά στα site το ζήτημα των παρακολουθήσεων και μάλιστα με σκληρή γλώσσα για τα όσα συντελούνταν από το κέντρο που στήθηκε με οργανωτή τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη Γρηγόρη Δμητριάδη.

  • Ο πανικός πάντως της κυβέρνησης δεν κρύβεται σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, όταν πλέον τα πυρά έρχονται και από τον επιχειρηματικό κόσμο και από διάφορες άλλες κατευθύνσεις. Τον πανικό τον εντόπισαν στο ΣΥΡΙΖΑ από το γεγονός ότι δεν διαψεύστηκε η ουσία των αποκαλύψεων.  

Στο ΣΥΡΙΖΑ είδαν πανικό των κυβερνητικών παραγόντων ήδη από την αρχική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πριν ακόμη κρεμαστεί στα μανταλάκια η εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη.

Μετά από πέντε ώρες προκαταβολικής σύσκεψης για το πως θα αντιδρούσε το Μέγαρο Μαξίμου στις επικείμενες αποκαλύψεις του Documento ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μέσα σε μια δήλωση πέντε σημείων κατάφερε να αποτυπώσει παρατηρούσαν στην Κουμουνδούρου άλλες τόσες αμφισημίες, αντιφάσεις και στο τέλος και γκάφες.

  • Ενώ δηλαδή ο κ. Οικονόμου προοικονομούσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης την ίδια στιγμή απαξίωνε τον ίδιο τον Κώστα Βαξεβάνη για υποβαθμίσει την εγκυρότητα του ρεπορτάζ και των στοιχείων του.
  • Το Μέγαρο Μαξίμου επιστράτευσε και πάλι το επιχείρημα του ξένου δάκτυλου που θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη επαναφέροντας ταυτόχρονα και τις κατηγορίες σε βάρος του εκδότη για σχέσεις του με Ρώσο επιχειρηματία.
  • Σε άλλο σημείο επαναλάμβανε την πρόθεση της κυβέρνησης να απαγορεύσει όλα τα παράνομα λογισμικά, αλλά μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν προβεί σε καμία προσπάθεια να ελέγξει την εταιρεία που παραμένει στην Ελλάδα και φέρεται να είναι αυτή που έφερε από την Κύπρο το «αρπακτικό» με τα οποίο παρακολουθήθηκαν και τα 33 πολιτικά πρόσωπα και άλλα που συνδέονται με μεγαλόσχημους επιχειρηματικούς παράγοντες του τόπου.
  • Ο κ. Οικονόμου στην ίδια μάλιστα δήλωσή του δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον «τυφλοπόντικα» που δεν θα επιτρέψει να μείνει κρυμμένος, ωστόσο η πρόθεσή του να στείλει ένα μήνυμα δεν έδειξε ποιος μπορεί να είναι αυτός που κινείται υπογείως στο ζήτημα των υποκλοπών και χωρίς φυσικά να φωτογραφίσει έστω σε ποιόν αναφέρεται.

Για μια ακόμη φορά πάντως κανένα κυβερνητικό στέλεχος πλην του κ. Γεωργιάδη δεν ρίσκαρε να εκτεθεί για το ζήτημα των υποκλοπών.

  • Ακόμη και ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν ο μόνος υπουργός που εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πάνελ, επιχειρώντας μια αναστροφή των δεδομένων κατηγορώντας για τοξικότητα τον Αλέξη Τσίπρα, για τη δική του περίπτωση παρακολούθησης μέσω και της συζύγου του ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός.

Η φυγομαχία που καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια ακόμη απόδειξη και ομολογία ενοχής του σχολίαζαν από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα.

Το αποκαλυπτικό φύλλο όμως του documento τάραξε τα νερά για τα καλά με το άδικο πέναλτι που καταλογίστηκε σε βάρος του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο να δίνει νέα διάσταση για τις επιθέσεις και την πίεση που αναμένεται να ασκηθεί στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα