Αγωγή Βαξεβάνη κατά Μητσοτάκη για τα 10 εκατ. – Τι απάντησε ο Οικονόμου

 Αγωγή Βαξεβάνη κατά Μητσοτάκη για τα 10 εκατ. – Τι απάντησε ο Οικονόμου

Αγωγή κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για τον εκδότη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στον ΑΝΤ1 προτίθεται να καταθέσει ο εκδότης της εφημερίδας Documento.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, ο πρωθυπουργός κατασκεύασε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου και μάλιστα το 2016, βάσει της οποίας ο εκδότης του Documento «εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο».

Η επίσημη απομαγνητοφώνηση που απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου στους κυβερνητικούς συντάκτες αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Μετά το πέρας της συνέντευξης, το documentonews.gr επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να απαντήσει επισήμως για το ποια είναι η εν λόγω απόφαση. Σύμφωνα πάντα με το documentonews.gr, ο Γιάννης Οικονόμου δεν θυμόταν αν η απόφαση είναι «το 2016 ή το 2017» και ανέφερε πως θα κάνει τα ανάλογα τηλεφωνήματα για να ενημερωθεί.

Το documentonews.gr ξεκαθαρίζει πως καμία δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ δεν εμπλέκει το όνομα του Κ. Βαξεβάνη σε τέτοιου είδους υπόθεση και δη το 2016. Έτσι, ο εκδότης του Documento δεσμεύεται να καταθέσει αγωγή κατά του πρωθυπουργού, προχωρώντας στην εξής δήλωση: «Ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός».

Σχετικά Άρθρα