Υποκλοπές: Σκέφτονται, σοβαρά, πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ;

 Υποκλοπές: Σκέφτονται, σοβαρά, πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Η σκέψη για μία πρόταση μομφής κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών (λίστα Documento) περιγράφεται σε ρεπορτάζ της κυριακάτικης Kontra, ενώ αναπαράγεται, ως ενδεχόμενο, και από σάϊτ προσκείμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φαίνεται, μάλιστα, όπως γράφεται πως η πιθανότητα συζητήθηκε και στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν είναι γνωστό εάν διαθέτουν “εσωτερική ενημέρωση” από την Κουμουνδούρου, ωστόσο μία τέτοια κίνηση είναι πιθανό να εξελιχθεί στην πιο ακατάλληλη την δεδομένη στιγμή. Επισήμως, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση, κάποια, όμως, στελέχη θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα αναβάθμιζε έτι περαιτέρω το θέμα του σκανδάλου που έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Οι περισσότεροι, όμως, είναι πολύ επιφυλακτικοί.

Στο Μαξίμου, βεβαίως, έχουν κάθε λόγο να το συζητούν, ακόμα και να το επιθυμούν. Κατανοητό.

Θα επρόκειτο, όμως, για μία κίνηση πολύ υψηλού κινδύνου, ίσως θα ισοδυναμούσε με πολιτική γκάφα. Ακόμα κι αν ο στόχος θα ήταν να καταδείξει πως η συγκάλυψη του σκανδάλου δεν αφορά μόνο το κλειστό σύστημα εξουσίας πέριξ του πρωθυπουργού αλλά ολόκληρη τη Ν.Δ, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε εκ των πραγμάτων την συσπείρωση της κοινοβουλευτικής της ομάδας και θα έχτιζε ένα τείχος πολιτικής προστασίας γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιθέτως, οι νέες αποκαλύψεις, η μάλλον συγκρατημένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου που παρέπεμψε την υπόθεση στην Δικαιοσύνη, η δήλωση-γρίφος “κύκλων” του υπουργείου Εξωτερικών (ο Νίκος Δένδιας αναφέρεται ως ένας εξ εκείνων των κυβερνητικών παραγόντων που παρακολουθούνταν), και η σιγή, μέχρις ώρας, τους Αντώνη Σαμαρά και άλλων, δρουν διαβρωτικά για την κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες για νέες αποκαλύψεις προσεχώς. Άλλωστε, η ανησυχία σε νεοδημοκρατικούς κύκλους για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι έκδηλη.

Σχετικά Άρθρα