Γεωργιάδης για τις υποκλοπές και την λίστα του Documento: Για ό,τι συμβαίνει την ευθύνη φέρει ο Τσίπρας

 Γεωργιάδης για τις υποκλοπές και την λίστα του Documento: Για ό,τι συμβαίνει την ευθύνη φέρει ο Τσίπρας

Prime Minister Kyriakos Mitsotakis attends an event of the official launch of the platform for startups called Elevate Greece, part of which is the creation of a National Register of Startups, Athens, October 13, 2020. / Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση της επίσημης έναρξης της πλατφόρμας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις με την επωνυμία Elevate Greece, πλατφόρμας μέρος της οποίας είναι και η δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2020.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι, μέχρις ώρας, ο μοναδικός υπουργός που τοποθετήθηκε σχετικά με την αποκάλυψη του Documento για την λίστα όσων φέρονται να παρακολουθήθηκαν μέσω ΕΥΠ και Pretador. Με την εξαίρεση των “κύκλων” του ΥΠΕΞ που αναφέρονται στο ίδιο θέμα, ο υπουργός Ανάπτυξης τοποθετήθηκε όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και επέρριψε ευθύνες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι και σοβαροί άνθρωποι κάθισαν και ασχολήθηκαν με αυτό το δημοσίευμα» είπε αρχικά σχολιάζοντας το δημοσίευμα και στη συνέχεια προσπάθησε να υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «διαβάζω ότι δήθεν ο πρωθυπουργός μας παρακολουθούσε όλους, εμένα, τον Χατζηδάκη, τη σύζυγό μου, την κυρία Μαρίνα Πατούλη. Δεν είχε άλλη δουλειά ο κ. Μητσοτάκης, όλη την ημέρα δεν κάθεται να κάνει τίποτα άλλο, παρά ακούει τι λέει στο τηλέφωνο η Ευγενία, η Μαρίνα και η Πόπη».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, το ρεπορτάζ «γελοιότητες», ενώ έριξε ευθύνες και στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «ο Τσίπρας έχει ευθύνη, γιατί ο Βαξεβάνης δεν τα κάνει μόνος του αυτά. Σπρώχνουν τη χώρα στον βούρκο και στη λάσπη. Από το πάθος τους να ξαναγυρίσουν στις καρέκλες της εξουσίας, σπρώχνουν τη χώρα στον βούρκο και στη λάσπη».

H αντίδραση Δένδια μέσω …κύκλων

«Κύκλοι» του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, επισημαίνουν τα εξής σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδα Documento:

«Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους».

Σχετικά Άρθρα