Υποκλοπές: “Φουντώνει” το παρασκήνιο με την λίστα κορυφαίων πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων από το Documento

 Υποκλοπές: “Φουντώνει” το παρασκήνιο με την λίστα κορυφαίων πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων από το Documento

Η εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη προχωρά την Κυριακή σε μία αποκάλυψη που εφόσον στοιχειοθετείται θα προκαλέσει πολύ σοβαρές αναταράξεις. Ουσιαστικά παραθέτει λίστα ηχηρών και ισχυρών ονομάτων πολιτικών και δημοσιογράφων που, όπως αναφέρει, παρακολουθούνταν από το σύστημα της ΕΥΠ, ή μέσω του κακόβουλου λογισμικού Pretador.

Μεταξύ των ονομάτων είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, άλλοι υπουργοί και οι σύζυγοι ορισμένων εξ αυτών, επιχειρηματίες, όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης (μέσω στενών συνεργατών του), εκδότες και διευθυντές ΜΜΕ, όπως ο Αλέξης Παπαχελάς της “Καθημερινής”, και ο Γιάννης Κουρτάκης (Παραπολιτικά).

Δεδομένου ότι είναι δύσκολο λόγω του απορρήτου να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο (αν και η εφημερίδα φαίνεται να διαθέτει στοιχεία-“δικλείδες ασφαλείας”), το ενδιαφέρον θα στραφεί στον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι φερόμενοι ως στόχοι παρακολούθησης. Θα το διαψεύσουν, θα αντιδράσουν εναντίον της εφημερίδας, ή θα σιωπήσουν αφήνοντας ανοικτό το ό,τι το επιβεβαιώνουν;

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ένα ισχυρό δημοσιογραφικό όνομα που αναφέρεται ως στόχος παρακολούθησης, που διαθέτει μεγάλη επιρροή στην κεντροδεξιά, συναντήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τον πρωην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο τελευταίος έχει επισημάνει εδώ και καιρό πως πρέπει να αρθεί το απόρρητο και να χυθεί άπλετο φως, δείχνοντας να διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς της συσκότισης.

Σε όλα αυτά αξίζει να προστεθεί και η σημερινή παρέμβαση στο κύριο άρθρο της “Καθημερινής”

Με τίτλο «Να διαλυθούν οι σκιές», το κύριο άρθρο της εφημερίδας αναφέρει:

«Μόνον η πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων θα διαλύσει τις όποιες σκιές έχει προκαλέσει.

Όσο καθυστερεί η χώρα, θα κινδυνεύει να μπει σε μια πολύ σκοτεινή ατραπό, όπως συνέβη και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

Μεταξύ αυτών που παρακολουθούνταν, σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας, είναι:

– Κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αλλά και οι πρώην «γαλάζιοι» υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επίσης, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, αλλά και οι …σύζυγοι του Βασίλη Κικίλια Τζένη Μπαλατσινού, του Άδωνι Γεωργιάδη Ευγενία Μανωλίδου και του Κωστή Χατζηδάκη Πόπη Καλαντζή!

– Κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης.

– Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

– Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και η πρώην (πλέον) σύζυγός του Μαρίνα Πατούλη!

– Ο Λάκης Λαζόπουλος.

– Ο πρόεδρος του Άρη Θόδωρος Καρυπίδης («για την παρακολούθηση του Βαγγέλη Μαρινάκη», σημειώνει η εφημερίδα) και η αδερφή του Ειρήνη Καρυπίδη για τον ίδιο λόγο!

– Στελέχη του μιντιακού χώρου: Ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Γιάννης Κουρτάκης («Παραπολιτικά»), ο Πάνος Κυριακόπουλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του STAR (για την παρακολούθηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, όπως επίσης σημειώνεται), ο Παναγιώτης Μπόμης (για την παρακολούθηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου), ο Αντώνης Δελλατόλας και, βεβαίως, ο Θανάσης Κουκάκης.

– Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας (πρώην πρόεδρος ΕΟΔΥ) και η σύζυγός του δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου!

– Ο Χρήστος Ραχωβίτσας.

– O Αλέξης Διακόπουλος, πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας.

Με την κυκλοφορία της εφημερίδας στα περίπτερα, αναμένεται να προκληθεί πολιτικός σεισμός, πιθανόν δε και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Σχετικά Άρθρα